СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци

Novosti online

07. 02. 2024. у 14:00

НЕОДОЉИВИ и слатки, прсте да полижете.

СТАВИТЕ ОДМАХ ДУПЛУ МЕРУ, ТОПЕ СЕ У УСТИМА: Феноменални чупавци

Фото Shutterstock

Потребно:

 За бисквит: 
* 3 јаја
* 10 кашика шећера у праху
* 13 кашика уља
* 16 кашика глатког брашна
* 120 мл млека
* 1 прашак за пециво

 За чоколадни прелив: 

* 150 г црне чоколаде
* 200 мл млека
* 150 г путера
* 200 г кокоса, за облагање

Припрема:

Измешајте шећер и путер у пенасту смесу, па додајте јаја и млеко. У припремљену смесу просејте брашно и прашак за пециво. Добро промешајте дрвеном кашиком или лопатицом.

Загрејте рерну на 180 степени, квадратни плех (око 25x35 цм) обложите папиром за печење и сипајте смесу. Пеците око пола сата и тестирајте чачкалицом да ли је бисквит готов. Ако испадне, бисквит је спреман.

Бисквит охладити и исећи на коцкице. Отопите чоколаду на пари с путером и млеком. Умочите бисквит у чоколаду, уваљајте у кокос и ставите на чист папир за печење и оставите да мало одстоји.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

ВАЛЕРИЈ ЗАЛУЖНИ ДАО ПРОГНОЗУ: Ево када ће руска војска да пробије украјински фронт

НОВИ технолошки напредак током ратног времена спречиће озбиљније пробијање фронта дуж украјинско-руске границе до око 2027. године, изјавио је Валериј Залужни, бивши врховни командант Украјине и садашњи амбасадор у Уједињеном Краљевству, за „Украјинску правду“ у интервјуу објављеном 23. новембра.

23. 11. 2024. у 18:55

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

ПОТПРЕДСЕДНИК САД УМРО ТОКОМ ОДНОСА: Био са 50 година млађом љубавницом, Бела кућа није знала како да саопшти вест о смрти

БИО ЈЕ то 27. јануар 1979. године. У 1 ујутро, портпарол породице Нелсона Рокфелера објавио је званичну изјаву за штампу. Бивши потпредседник преминуо је У 71 години живота раније те вечери.

22. 11. 2024. у 18:36

Коментари (0)

РАФА НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ОВАКАВ ОПРОШТАЈ: Надалов тренер упутио тешке речи организаторима турнира