БРЗО СЕ ПРИПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ НЕСТАНЕ СА ТАЦНЕ: Чоколадна кекс салама
ПРОБАЈТЕ, укус је неодољив.
Састојци:
За смесу:
* млевена плазма, 300 г
* шећер у праху, 2 кашике
* нутела, 1 кашика
* млеко, 150 мл
* маргарин, 70 г
* ванилин шећер, 1 кесица
За надев:
* крем бананице, 6 комада
За чоколадну глазуру:
* чоколада за кување, 150 г
* уље, 3 кашике
За декорацију:
* шарене мрвице по потреби
Припрема:
- Миксером умутити маргарин са шећером у праху и ванилин шећером. Затим миксер искључити, додати млевену плазму, нутелу, постепено улити млеко и све сјединити руком.
Од добијене смесе обликовати правоугаоник на провидној приањајућој фолији.
- По средини распоредити сецкане крем бананице.
- Уролати, па затегнути фолију са обе стране како би се лепо формирао облик саламе.
Ставити на тацну и оставити у замрзивач да одстоји сат времена.
За чоколадну глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари.
Кекс саламу извадити из замрзивача и уклонити фолију. Прелити глазуром од чоколаде, декорисати шареним мрвицама и оставити да се глазура стегне.
- Сећи на шните жељене дебљине, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СУСРЕТ МЕРКЕЛОВЕ И ТРАМПА Питао је за Путина, а папа јој рекао: "Савијај, савијај, савијај - али осигурај да не пукне"
ДОБАР део одломака се односи на састанак који је имала са Трампом у Белој кући у марту 2017.
21. 11. 2024. у 17:17
Коментари (0)