ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ: Трилеће без кондензованог млека, топи се у устима
НАЈБОЉИ рецепт за трилеће без кондензованог млека.
Потребно:
За кору:
* 6 јаја
* 200 г брашна
* 300 г шећера
* 200 г гриза
* прашак зе пециво
* ванилин шећер
* прстохват соли
За прелив:
* 1 л слатке павлаке
* 150 г млека у праху
За карамел:
* 100 г шећера
* 100 мл слатке павлаке
* 80 г путера
* мало соли
За карамел:
* 100 г шећера
* 100 мл слатке павлаке
* 80 г путера
* мало соли
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца, па беланца мутите да добијете чврст снег у који сте додали и прстохват соли. Додајте ванилин шећер и шећер константно мешајући. Када се стегло додајте једно по једно жуманце, брашно, гриз и прашак за пециво, па све заједно умутите да добијете глатку смесу. Изручите у плех који сте претходно обложили пек папиром.
Пеците на 200 Ц око пола сата. У шерпу сипајте 300 мл млека и у њега додајте млеко у праху и слатку павлаку, потом све добро умутите. Када је колач готов извадите га на крпу и пробушите виљушком на пар места.
Умућену смесу од млека сипајте у плех и вратите колач унутра. Преосталих 200 мл млека прелијте одозго преко колача. За карамел прелив у шерпу ставите шећер, па загревајте док се шећер не растопи. У другој посуди загревајте слатку павлаку, па када прокључа скините је са ватре. Када се шећер отопи, склоните шерпу са ватре и улијте загрејану слатку павлаку у танком млазу, све време мутећи жицом. Онда додајте путер и прстохват соли, све добро измешајте, па када је површина колача упила млеко прелијте преко. Оставите на нека два сата у фрижидер, а након тога служите.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СМУТИШ, ПРОСПЕШ, ИСПЕЧЕШ, ОХЛАДИШ И УЖИВАШ! Једноставан мекани, двобојни колач
02. 01. 2024. у 18:30
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)