МАЛО ДРУГАЧИЈА ВЕРЗИЈА: И добијемо неодољиву бајадеру са вишњама
ОВАЈ колач је предивног укуса.
![МАЛО ДРУГАЧИЈА ВЕРЗИЈА: И добијемо неодољиву бајадеру са вишњама МАЛО ДРУГАЧИЈА ВЕРЗИЈА: И добијемо неодољиву бајадеру са вишњама](/data/images/2024-01-09/441691_881_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Потребно:
За смесу:
* млеко 200 мл
* шећер 200 г
* маргарин 250 г
* млевени кекс 500 г
* чоколада за кување 100 г
* вишње 400 г
За глазуру:
* чоколада за кување,150 г
Припрема:
У шерпу усути шећер, додати млеко, исецкан маргарин и шерпу ставити на ватру. Кувати док не проври и док се сви састојци не сједине. Склонити шерпу са ватре, додати млевени кекс и измешати. Добијену смесу поделити на два дела. У један део додати отопљену чоколаду за кување и измешати, а у други део додати сецкане вишње те измешати. Плех премазати уљем и распоредити део са чоколадом, а преко распоредити део у коме су вишње и лепо поравнати.
За глазуру:
Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље те отопити на пари.
Чоколадну глазуру нанети преко смесе са вишњама и оставити да се стегне. Колач сећи, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести](/data/images/2025-02-06/570217_tan2025-01-3022192661-1_kf.jpg?time=1738845987)
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
![РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
![НЕКИ СУ ЗАМЕРИЛИ ЏЕЈУ... Кафанска ноћ Бреге и Рамадановског, дошло до пуцњаве НЕКИ СУ ЗАМЕРИЛИ ЏЕЈУ... Кафанска ноћ Бреге и Рамадановског, дошло до пуцњаве](/data/images/2025-02-07/570533_117540-brega-ig_kf.jpg?time=1738919846)
"НЕКИ СУ ЗАМЕРИЛИ ЏЕЈУ..." Кафанска ноћ Бреге и Рамадановског, дошло до пуцњаве
ГОРАН Бреговић је у једном интервјуу описао како је изгледао провод са Џејом у кафани када је дошло и до пуцњаве.
07. 02. 2025. у 10:17
Коментари (0)