КРОМПИР СА СЛАНИНОМ, ИЗ РЕРНЕ! Пече се цео и пуни сочним филом, више од обичног кромпира
КРОМПИР са сланином печен у рерни има хрскаву корицу споља, а изнутра је мек и сочан.
Пуњени кромпир са сланином, печен у рерни се филује павлаком, сиром и ароматичним поврћем те ће вам се сигурно допасти. Ево како се прави!
Потребно:
* 4 велика црвенкаста кромпира
* 30 г маслаца
* 30 г павлаке
* 30 г свеже сецканог влашца
* 2 сремуша, танко нарезана
* 90 г исецканог качкаваља
* 6 кришки хрскаве сланине, измрвљене
* соли по укусу
* Свеже млевени црни бибер по укусу
Рецепт за кромпир са сланином, из рерне:
Корак 1:
Умотајте целе кромпире у фолију и пеците:
За печени кромпир са сланином загрејте рерну на 200°. Кромпир избоцкајте виљушком или оштрим ножем и добро умотајте у фолију. Пеците док не омекша, око 1 сат.
Корак 2:
Пуните кромпир:
Одмотајте кромпир и исеците прорезе по дужини на врху сваког. Пажљиво извадите део "меса" из средине сваког кромпира и одвојите у чинију, а затим у тај издвојени део додајте путер, павлаку, влашац, део сремуша, половину качкаваља и пола сланине. Зачините сољу и бибером. Кашиком сипајте фил назад у прорез сваког кромпира. Поспите преосталим сиром и вратите у рерну док се не истопи, око 5 минута. На врх ставите преостали сремуш и преосталу сланину. Уживајте у печеном кромпиру са сланином!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)