НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки

Novosti online

10. 01. 2024. у 12:00

ВИШЕ од укуса, бомбице од кекса и наполитанки са белом чоколадом

НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки

Фото Shutterstock

Потребно:

 Састојци за бомбице: 

* наполитанке са лимуном, 150 г
* млевени кекс, 200 г
* бела чоколада за кување, 100 г
* рендана корица од лимуна, 1 ком
* слатка павлака, 100 мл
* маргарин, 50 г

 За белу глазуру: 

* бела чоколада за кување, 150 г

* маргарин, 45 г
* уље, 3 кашике

 За декорацију: 

* уситњене наполитанке, 5-6 ком.


Припрема:

- Наполитанке самлети у блендеру.

- У другу посуду ставити млевени кекс, млевене наполитанке и рендану корицу лимуна.

- У другу посуду сипати слатку павлаку, маслац и загревати на тихој ватри док се маслац не отопи. Склонити са рингле и у смесу додати исецкану белу чоколаду. Мешати док се чоколада не отопити.

- Кекс прелити смесом са отопљеном чоколадом. Све састојке мешати рукама док се не добије компактна смеса. Ставити смесу у фрижидер око 30 минута да се стегне.

- Од смесе правити куглице и ставити их у фрижидеру 10 минута да се стегну.

 За декорацију:

5-6 наполитанки измрвити рукама на дрвеној дасци или у тањиру. На пари отопити чоколаду и маслац, све лепо измешати.

- Узети куглицу и помоћу виљушке их умакати у чоколаду па у уситњену наполитанку.

По жељи куглице ставити у папирне декоративне корпице.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ДОКЛЕ ВИШЕ? Синер поново копира Ђоковића! Још један Новаков бивши тренер радио са Италијаном!