НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки
ВИШЕ од укуса, бомбице од кекса и наполитанки са белом чоколадом
Потребно:
Састојци за бомбице:
* наполитанке са лимуном, 150 г
* млевени кекс, 200 г
* бела чоколада за кување, 100 г
* рендана корица од лимуна, 1 ком
* слатка павлака, 100 мл
* маргарин, 50 г
За белу глазуру:
* бела чоколада за кување, 150 г
* уље, 3 кашике
За декорацију:
* уситњене наполитанке, 5-6 ком.
Припрема:
- Наполитанке самлети у блендеру.
- У другу посуду ставити млевени кекс, млевене наполитанке и рендану корицу лимуна.
- У другу посуду сипати слатку павлаку, маслац и загревати на тихој ватри док се маслац не отопи. Склонити са рингле и у смесу додати исецкану белу чоколаду. Мешати док се чоколада не отопити.
- Кекс прелити смесом са отопљеном чоколадом. Све састојке мешати рукама док се не добије компактна смеса. Ставити смесу у фрижидер око 30 минута да се стегне.
- Од смесе правити куглице и ставити их у фрижидеру 10 минута да се стегну.
За декорацију:
5-6 наполитанки измрвити рукама на дрвеној дасци или у тањиру. На пари отопити чоколаду и маслац, све лепо измешати.
- Узети куглицу и помоћу виљушке их умакати у чоколаду па у уситњену наполитанку.
По жељи куглице ставити у папирне декоративне корпице.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗДРАВИЈА ВЕРЗИЈА ЧУВЕНОГ ПРАЗНИЧНОГ ПРИЛОГА! Руска салата без мајонеза и шунке
07. 01. 2024. у 12:12
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)