ТРАДИЦИОНАЛНИ СРПСКИ КОЛАЧ - ОРАСНИЦЕ: Од 3 састојка направите најпознатију посластицу

Novosti online

07. 01. 2024. у 11:34

Старински колачи падају у заборав и замењују их брзе и лаке светске посластице као што је тирамису, чизкејк... Не заборавимо слаткише који нас издвајају од других. У ту групу спадају и традиционалне орасницекоје се праве од само 3 састојка.

ТРАДИЦИОНАЛНИ СРПСКИ КОЛАЧ - ОРАСНИЦЕ: Од 3 састојка направите најпознатију посластицу

Фото Jutjub/Printskrin

За Божић послужите и заборављене ораснице које ће улепшати сваку трпезу.

Потребно:

* 2 беланцета
* 200 г шећера
* 400 г ораха

Припрема:

Беланца мутите, а онда додајте и шећер, па умутите чврст шне. Додајте 200 г млевених ораха и лагано шпатулом сједините. У неку чинију сипајте преостале орахе, можете да их исецкате или да их самељете, па од месе правите куглице и уваљајте у орахе. Направите жељени облик, обично је то полумесец и ређајте на плех обложен пек папиром. Пеците на 130°Ц око 30 минута.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

РОНАЛДО МОЖЕ ДА ДОЂЕ, АЛИ...: Жозе Морињо изненадио фудбалски свет коментаром о Кристијану (ВИДЕО)