БРЗ, А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач са малинама је лаган и издашан
БРЗ и веома укусан колач.
Уместо малина можете користити јагоде или вишње. Уколико користите смрзнуто воће, потребно је оставити да се добро одмрзне и оцеди. Уље мерити чашом од јогурта.
Потребно:
За смесу:
* јаја, 4 комада
* шећер, 400 г
* ванилин шећер, 2 кесице
* јогурт,180 г
* уље,1/2 чаше
* брашно, 400 г
* прашак за пециво,1 кесица
* малине, 300 г
За посипање:
* шећер у праху, по потреби
Припрема:
- Миксером умутити јаја, шећер и ванилин шећер. Додати јогурт, уље и лагано измиксати. Затим миксер искључити, умешати брашно помешано са прашком за пециво и лагано измешати ручном жицом за мућење. Пекач премазати уљем, посути брашном и улити половину умућене смесе. Запећи 5 минута у добро загрејаној рерни на 200 степени. Након тога плех извадити из рерне, распоредити малине и нанети остатак смесе. Плех вратити у рерну, смањити температуру на 180 степени и колач пећи 35 минута. Готов колач извадити из рерне и оставити да се прохлади. Колач посути шећером у праху, сећи на коцке и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)