ШТО ДУЖЕ СТОЈЕ УКУСНИЈЕ СУ: Домаће штрудлице, неодољиво укусне
ПРАВЕ домаће штрудлице.
Чувајте их у затвореној, лименој кутији.
Потребно:
За тесто:
* брашно, 300 г
* маргарин, 150 г
* прашак за пециво, 1 кесица
* кисела павлака, 100 г
За надев:
* џем, по потреби
За ваљање печених штрудлица:
* шећер у праху, по потреби
* ванилин шећер, 1 кесица
Припрема:
- За тесто: У одговарајућу посуду усути брашно, додати омекшали маргарин (собне температуре), умешати прашак за пециво,киселу павлаку и замесити тесто. Тесто премесити на побрашњеној радној површини. Развити оклагијом и исећи на 3 траке. На сваку траку теста ставити џем целом дужином.
- Прстима спојити крајве благо притискајући како би се тесто залепило.
- Окренути на другу страну и исећи на штрудлице жељене дужине. Поређати их у плех који сте обложили пек-папиром. Пећи у добро загрејаној рерни на 170 степени док благо не порипумене (око 15 минута,зависно од рерне).
- Готове штрудлице извадити из рерне.Вруће штрудлице уваљати у мешавину шећера у праху и ванилин шећера. Штрудлице сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СРАМНЕ РЕЧИ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ У МЕМОАРИМА: Ево шта је написала о бомбардовању Србије, ратовима и Западном Балкану
СА МНОГО помпе, у књижаре су стигли мемоари бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел под насловом „Слобода“. У њима се на неколико места спомињу Србија и Западни Балкан.
26. 11. 2024. у 17:09
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској
НЕЗАВИСНИ ултрадесничарски кандидат на председничким изборима у Румунији Калин Ђорђеску освојио је највише гласова у првом кругу и највећи је фаворит за победу у другом кругу, у који ће највероватније ићи са Еленом Ласчони испред партије "Save Romania Union" (УСР).
25. 11. 2024. у 15:22
Коментари (0)