ОДУШЕВИЋЕТЕ СЕ КАКО СЕ БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Јабуке у лиснатом тесту - колико је ова посластица укусна!

Novosti online

27. 12. 2023. у 07:00

ОД пар састојака направите одличан слаткиш од ког ће цела кућа мирисати.

ОДУШЕВИЋЕТЕ СЕ КАКО СЕ БРЗО И ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Јабуке у лиснатом тесту - колико је ова посластица укусна!

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1 паковање лиснатог теста
* 1-2 веће јабуке
* 1/2 шољице шећера
* 1 кашика цимета
* 1 јаје

Фото Shutterstock

Припрема:

1. Лиснато тесто исеците на траке дебљине око једног центиметра. Јабуке ољуштите, исеците на колутове дебљине око пола центиметра и извадите средину с коштицама (то можете да урадите металним чепом).

2. У посуди помешајте цимет и шећер и сваки колут јабуке уваљајте у њу. Траке лиснатог теста пажљиво обмотајте око јабуке. Премажите умућеним јајетом и поспите остатком цимета и шећера.

3. Пеците на 180 степени око 20 минута.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ТАКЕР КАРЛСОН УПОЗОРАВА АМЕРИКАНЦЕ: Сви смо веома близу смрти