ПРЕПУНА ФИЛА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пробајте Афричку краљицу и нећете пожелети ни једну другу чоколадну торту икада
БОГАТОГ и кремстог укуса, који ће вас потпуно освојити.
Потребно:
* 2 маргарина или путера
* 650 гр шећера у праху
* 15 јаја
* 700 гр чоколаде за кување
* 9 кашика брашна
* 700 гр шлаг крема од чоколаде
* 1 л млека
Припрема:
Умутити 2 маргарина са 650 г шећера у праху. Одвојити беланца од жуманаца и посебно их умутити. У умућени маргарин и шећер у праху додати умућена жуманца, растопљену чоколаду и умућена беланца.
Све то умутити миксером и од добијене смесе одвојити у посебну посуду 39 кашика.
Затим у одвојену смесу додати 9 кашика брашна. У плех обложен алуминијумском фолијом ставити 13 кашика смесе у коју смо додали брашно и пећи кору на 200 Ц, 10 до 15 минута.
Поступак поновити још 2 пута тако да добијемо 3 коре. Умутити 700 гр шлага са 1 л млека.
Коре филовати тако што на прву кору намажемо дабијен фил, а преко фила шлаг, затим ставити другу кору, па фил, шлаг и на крају ставити трећу кору. Затим целу торту украсити преосталим шлагом.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)