ПРЕПУНА ФИЛА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пробајте Афричку краљицу и нећете пожелети ни једну другу чоколадну торту икада
БОГАТОГ и кремстог укуса, који ће вас потпуно освојити.
Потребно:
* 2 маргарина или путера
* 650 гр шећера у праху
* 15 јаја
* 700 гр чоколаде за кување
* 9 кашика брашна
* 700 гр шлаг крема од чоколаде
* 1 л млека
Припрема:
Умутити 2 маргарина са 650 г шећера у праху. Одвојити беланца од жуманаца и посебно их умутити. У умућени маргарин и шећер у праху додати умућена жуманца, растопљену чоколаду и умућена беланца.
Све то умутити миксером и од добијене смесе одвојити у посебну посуду 39 кашика.
Затим у одвојену смесу додати 9 кашика брашна. У плех обложен алуминијумском фолијом ставити 13 кашика смесе у коју смо додали брашно и пећи кору на 200 Ц, 10 до 15 минута.
Поступак поновити још 2 пута тако да добијемо 3 коре. Умутити 700 гр шлага са 1 л млека.
Коре филовати тако што на прву кору намажемо дабијен фил, а преко фила шлаг, затим ставити другу кору, па фил, шлаг и на крају ставити трећу кору. Затим целу торту украсити преосталим шлагом.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ УПУТИО НАЈХРАБРИЈЕ ПИТАЊЕ ЛИДЕРИМА 46 ЗЕМАЉА: Да ли вам је увек био важнији формални бирократски приступ или суштина?!
ПРЕДСЕДНИК Вучић у свом говору на самиту Европске политичке заједнице у Будимпешти поставио је храбро питање пред 46 европских лидера.
07. 11. 2024. у 16:03
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
НА ВЕНЧАЊУ САМ БИЛА НАЈТУЖНИЈА ЖЕНА: Ивана је открила невероватне тајне породице Трамп
У СВОЈОЈ књизи "Raising Trump", Ивана Трамп, прва супруга Доналда Трампа, поделила је фасцинантне приче о породици Трамп које ће вас засигурно изненадити – јер када Ивана одлучи да исприча све, она заиста исприча све.
07. 11. 2024. у 13:21
Коментари (0)