ПОСНЕ БАЈАДЕРЕ СА ОРАСИМА: Ситни колачи који су потпуни хит - савршене да се засладите и за Бадњи дан
ПОСНЕ бајадере са орасима и урмама су ситни колачи које ћете направити очас посла, а који су украс сваке славске или празничне трпезе. Ови ситни колачи се праве од једноставних и јефтиних састојака, а ми вам уместо стандардног предлажемо овај рецепт.
У току је божићни пост, па сви празници и славе који су у овом периоду требало би да буду посни. Ипак, оно чему нико не може да одоли свакако јесу бајадере. Бајадере направљене са орасима и урмама можете без гриже савести да једете у току поста. Уживајте.
Потребно:
* 1 шоља ораха
* 1 шоља млевених бадема
* 3 кашике кокосовог уља
* 1/4 шоље путера од кикирикија
* 3 кашике јаворовог сирупа/меда
* 1/2 кашичице соли
За прелив:
* 12 великих урми
За декорацију:
* ораси
Рецепт за посне бајадере са орасима и урмама:
Млевене орахе помешајте са млевеним бадемима, истопљеним кокосовим уље, путером од кикирикија, медом или јаворовим сирупом и додајте со. Лепо сједините смесу за посне бајадере, а затим утисните у калуп који сте обложили пек папиром. Урме потопите у воду неких 15 минута, па процедите и добро изблендирајте. Додајте и млевене орахе, па помешајте. Преко ставите смесу од урми и лепо поравнајте. Украсите посне бајадере орасима и ставите у фрижидер да се стегну.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗА СВЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕФТИН РУЧАК: Ћуфте од хлеба у парадајз сосу (ВИДЕО)
13. 12. 2023. у 12:58
ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
12. 12. 2023. у 11:44
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)