ПОСНЕ БАЈАДЕРЕ СА ОРАСИМА: Ситни колачи који су потпуни хит - савршене да се засладите и за Бадњи дан

Novosti online

03. 01. 2024. у 11:30

ПОСНЕ бајадере са орасима и урмама су ситни колачи које ћете направити очас посла, а који су украс сваке славске или празничне трпезе. Ови ситни колачи се праве од једноставних и јефтиних састојака, а ми вам уместо стандардног предлажемо овај рецепт.

ПОСНЕ БАЈАДЕРЕ СА ОРАСИМА: Ситни колачи који су потпуни хит - савршене да се засладите и за Бадњи дан

Фото Shutterstock

У току је божићни пост, па сви празници и славе који су у овом периоду требало би да буду посни. Ипак, оно чему нико не може да одоли свакако јесу бајадере. Бајадере направљене са орасима и урмама можете без гриже савести да једете у току поста. Уживајте

Потребно:

* 1 шоља ораха
* 1 шоља млевених бадема
* 3 кашике кокосовог уља
* 1/4 шоље путера од кикирикија
* 3 кашике јаворовог сирупа/меда
* 1/2 кашичице соли

За прелив:

* 12 великих урми

* 1 шоља ораха

За декорацију:

* ораси

Рецепт за посне бајадере са орасима и урмама:

Млевене орахе помешајте са млевеним бадемима, истопљеним кокосовим уље, путером од кикирикија, медом или јаворовим сирупом и додајте со. Лепо сједините смесу за посне бајадере, а затим утисните у калуп који сте обложили пек папиром. Урме потопите у воду неких 15 минута, па процедите и добро изблендирајте. Додајте и млевене орахе, па помешајте. Преко ставите смесу од урми и лепо поравнајте. Украсите посне бајадере орасима и ставите у фрижидер да се стегну.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца