СОЧНЕ, ЗАЛИВЕНЕ И ЗДРАВЕ - ТУЛУМБЕ ИЗ РЕРНЕ: Пробајте и уверите се сами
ЗДРАВА варијанта наше омиљене посластице.
Потребно:
* вода, 400мл
* Уље, 100мл
* Со, прстохват соли
* брашно, 300г меког брашна Т-400
* прашак за пециво,1/2 кесице
* јаја, 4 ком.
Сируп:
* 800мл воде
* 800г шећера
Како припремити:
У одговарајућу посуду сипати воду, додати уље и прстохват соли. Ставити да проври.
Смањити температуру, да буде средње јачине, и додати мешавину брашна и прашка за пециво. Мешати енергично варјачом док се тесто не направи као лопта. Склонити са ватре и оставити да се тесто прохлади. У прохлађено тесто додавати једно по једно јаје, непрестано мутећи миксером (наставцима за тесто).Плех од ел. шпорета прекрити пек папиром. Рерну укључити да се загреје на 200 степени.Тесто ставити у шприц за тулумбе и истискивати га на пек папир (тесто сам одсецала кухињским маказама). Дужину тулумби одредите сами, по жељи.Ставите тулумбе да се печу. Ја сам их пекла 35 минута. Никако не отварати приликом печења!У одговарајућу посуду ставити воду и шећер. Ставити на средњу температуру да проври. Кувати 20 минута. Сируп склонити са ватре и оставити га пет минута да одстоји. У сируп можете, по жељи, при крају кувања да убаците пола лимуна исеченог на кругове.Хладне тулумбе прелити врелим сирупом. Док се сируп охлади на собној температури тулумбе 2-3 пута преокренути у сирупу.
(Žena, Super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕДЈЕЛО ЗА ДЕЦЕМБАРСКЕ ДАНЕ: Чувена бегова чорба са куркумом
09. 12. 2023. у 14:56
НАЈБОЉИ ПОСНИ РУЧАК СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Подварак са сувим шљивама
08. 12. 2023. у 14:35
СЛАВСКА САЛАТА СА РИБОМ И ЦВЕКЛОМ: Невероватна замена за руску салату
08. 12. 2023. у 16:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
КО ЈЕ ЈАЧИ - НАТО ИЛИ РУСИЈА? Истраживање открива ко има моћнију војску: "Две стране имају паритет само у једном погледу"
ПИТАЊЕ које занима многе добило одговор.
11. 11. 2024. у 22:35
Коментари (0)