ТОРТА КОЈА ЋЕ СВАКОГА ОДУШЕВИТ: Новогодишња јелка од палачинки, а прави се никад лакше

Novosti online

27. 12. 2023. у 17:00

Торте које изгледају као да су их пекли чувени посластичари, а које се лако праве су сан сваке домаћице. Направите торту за коју вам треба пола сата и 500 динара. Главни састојци су палачинке, воће и слатка павлака.

ТОРТА КОЈА ЋЕ СВАКОГА ОДУШЕВИТ: Новогодишња јелка од палачинки, а прави се никад лакше

Фото Printscreen/YT/CONG COOKING

Најлакши рецепт за најлепшу новогодишњу торту, а прави се од палачинки, слатке павлаке и воћа. За њену припрему није потребно више од пола сата, а изгледа као из најлепших продавница. Од палачинки можете да направите и чувену француску торту, а наш предлог је да ову послужите за Нову годину. 

Потребно:

* 1 јаје
* 20 г шећера
* 100 мл јогурта
* 60 мл млека
* 95 г брашна за колаче
* 5 г прашка за пециво
* пар капи зелене боје

За фил:

* 200 мл слатке павлаке
* 1 кашика шећера
* јагоде
* боровнице

Рецпет за торту у облику јелке са палачинкама:

Умутите јаја са шећером, па сипајте јогурт и млеко. Лепо сједините, па додајте просејано брашно и прашак за пециво. Умутите и сипајте пар капи зелене боје и промешајте. Испржите дебље палачинке различитих величина (од већих ка мањим). Умутите слатку павлаку са шећером, па премажите највећу палачинку и поређајте јагоде пресечене на бола и боровнице. Преко ставите другу по величини палачинку и премажите слатком павлаком и поређајте воће. Тако ређајте палачинке док не стигнете до најмање, а између филујте слатком павлаком и воћем. Последњу палачинку премажите умућеном слатком павлаком и на средину ставите целу јагоду. На крају торту поспите шећером у праху.

(StvarUkusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.

21. 11. 2024. у 15:31

Коментари (0)

ТУРНЕЈА ЈК У МИНУСУ Нема ништа од зараде: Уложила сам све што сам стекла за 30 година, зато сам са фановима у плусу