ЗВЕЗДА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Посне баклава ролнице са орасима и гризом
УКРАСИТЕ славску трпезу овим веома укусним ролницама.
Потребно је:
* коре за питу, 14 комада
* ораси, 300 г
* шећер у праху, 4 кашике
* ванилин шећер, 2 кесице
* пшенични гриз, 4 кашике
* уље, 100 мл
* вода, 100 мл
За премазивање:
* посни маргарин, 150 г
* уље, 3 кашике
За сируп:
* вода, 500 мл
* шећер, 350 г
* лимун, 1 комад
Припрема:
- У чинију ставити млевене орахе, додати шећер у праху, ванилин шећер, гриз и измешати.
Затим додати уље и млаку воду и измешати како би се сви састојци сјединили. Маргарин исецкати, ставити у шерпу, отопити и оставити да се охлади, па додати уље и измешати.
Узети једну кору и премазати је мешавином маргарина и уља. Ставити другу кору те и њу премазати мешавином маргарина и уља. Низ један крај распоредити две кашике надева од ораха те лагано уролати. Поступак поновити и са осталим састојцима добијајући тако укупно седам тањих ролата. Плех премазати мешавином маргарина и уља, поређати ролате, те их исећи на ролнице и премазати мешавином маргарина и уља.
Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 25 минута. Готове ролнице извадити из рерне и оставити да се добро охладе.
За сируп:
У шерпицу улити воду, додати шећер и добро опран и на колутове сечен лимун. Ставити на ватру и кувати 25 минута (да буде добро укуван сируп, лепљив, да не буде воден). Охлађене ролнице прелити врелим сирупом. Оставити да се добро охладе и да ролнице лепо упију сируп (најбоље је оставити их да преноће). Ролнице сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија
05. 12. 2023. у 10:14
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)