ИДЕАЛНЕ И ЗА ПОСНУ И ЗА МРСНУ ТРПЕЗУ: Ове чоколадне бомбице спремају се за 10 минута
СИТНИ колачи за славу су један од омиљених делова трпезе, а за оне који припремају гозбу је посебно драгоцено то што се припремају врло брзо и једноставно, често уз свега неколико састојака.
Међу најпопуларнијим опцијама су чоколадне бомбице, а ова варијанта с румом је лака за припрему, укусна и савршен начин да се ваши гости засладе после обилног ручка.
Уз то, комбинација рума и чоколаде је спој из снова, а ако им додате орахе, млевени кекс и суво грожђе... уживање је загарантовано!
Састојци:
* 100 г црне чоколаде
* 100 г млевених ораха
* сувог грожђа по укусу
* 250 г млевеног кекса (уколико је посна слава, онда правите са посним кексом)
* 250 г шећера у праху
* 250 г маргарина (уколико је посна слава, онда правите са посним маргарином)
* 2 кашике рума
Припрема:
- Миксером умутите маргарин који је одстојао на собној температури са шећером у праху.
- Добро промешајте, па месите смесу све док не буде компактна.
- Обликујте лоптицу, а у средину сваке убаците 1-3 зрна сувог грожђа.
- Отопите чоколаду, па тиме прелијте куглице.
- Ређајте их у корпице и док је још чоколада топла поспите млевеним кексом.
(Super žena/B92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)