ПРЕУКУСНИ СУ И БРЗО СЕ ПРАВЕ: Троуглићи са крем бананицама
ТРОУГЛИЋИ су веома укусни, а притом брзо се припремају.
Састојци:
* слатка павлака, 200 мл
* ванилин шећер, 2 кесице
* еурокрем, 80 г
* чоколада за кување, 50 г
* млевени кекс, 200 г
* крем бананице, 4 комада
Припрема:
- У шерпу усути слатку павлаку, додати ванилин шећер, измешати и ставити на ватру. Кад проври, додати маслац, чоколаду за кување, еурокрем и мешати док се сви састојци не сједине. Склонити шерпу са рингле, оставити да се смеса прохлади, па у млаку смесу додати млевени кекс. Измешати и оставити да се добро охлади. Троугласти калуп обложити провидном приањајућом фолијом, равномерно распоредити половину смесе, преко поређати крем бананице, па прекрити остатком смесе. Прекрити провидном приањајућом фолијом и оставити у фрижидер да се стегне. Колач изручити из калупа. Сећи на троуглиће жељене дебљине, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком
02. 12. 2023. у 07:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)