ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ТОЧАК КРОФНЕ: Брзо и лако за прављење

Novosti online

01. 12. 2023. у 18:00

НАПРАВИТЕ ове мекане и ваздушасте крофне. Неће вам бити потребно пуно времена ни вештине.

ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ ТОЧАК КРОФНЕ: Брзо и лако за прављење

Фото Pixabay free images

Потребно је:

* 300 г брашна

* 120 мл млека
* 1 кашичица сувог квасца
* 2 кашике шећера
* 30 г путера
* 1 јаје
* 1/2 кашичице соли

Припрема:

Загрејте мало млеко, па додајте шећер, со и квасац. Онда промешајте да се сви састојци сједине. Додајте јаје собне темепратуре и умутите жицом. Сипајте просејано брашно, па шпатулом сједините. Додајте томе путер и умесите тесто. Ставите га у науљену посуду и покријте, па оставите 1-2 сата да одмори. Поделите тесто на 10 делова и обликујте лоптице.

Рукама лоптице мало спљоштите, па ракијском чашом направите рупу на средини.

Поређајте лоптице на плех обложен пек папиром и покријте, па оставите пола сата. У добро загрејани тигањ сипајте уље и пржите крофне. Вадите крофне на убрус да се мало оцеде, па уваљајте у шећер. 

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.

21. 11. 2024. у 15:31

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине