ПОСНА КРЕМ ТОРТА: Топи се у устима - нема кремастије посластице
ДОНОСИМО вам рецепт за посну крем торту којој је тешко одолети.
Посна крем торта одушевиће вас укусом. Не требају вам ни јаја, ни млеко, а укус ће вас оборити с ногу.
Састојци:
- 300 гр млевеног кекса
- 100 гр маргарина
- 100 мл било којег сока
За фил:
- 1л воде или сојиног млека
- 160 г, то су 4 кесице пудинга од ваниле
- 10 кашика шећера
- 250 г маргарина
- 200 г шећера у праху или по укусу
- 200 г млевених ораха
- 100 – 200 г чоколаде ( какао крем табле, пазите на декларацију )
- 150 г шлага ( објаснила сам у видеу који је )
- 300 мл газиране воде
Припрема:
Помешати пудинг и шећер са мало хладне воде, а остатак воде ставити на ватру да проври. Закувати пудинг и мешати док се не згусне. Склонити са ватре, па додати (по жељи) мало екстракта од ваниле (није обавезно). Затим прекрити кесом или фолијом и оставити да се охлади.
Док се пудинг хлади правити кору. Кексу додати отопљен маргарин и сок, добро измешати како би кекс био свуда влажан. Треба да је мрвичаст. Истрести у калуп, па распоредити свуда, а онда спатулом или чашом свуда испритискати.
Након што се пудинг охладио, умутити га са маргарином и шећером у праху. Разбити пудинг како би се после лепше умутио. Додати маргарину пола пудинга. Умутити, па додати остатак и опет умутити.
Умутити шлаг са газираном водом па додати мало филу и сјединити. Затим додати орахе и рендану чоколаду и све сјединити. Цео фил ставити преко коре, поравнати и ставити у фрижидер да се стегне, па остатком шлага радити декорацију или је урадити одмах, по жељи, али мора да стоји у калупу торта док се не стегне.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (1)