ПОСНА КРЕМ ТОРТА: Топи се у устима - нема кремастије посластице

23. 08. 2023. у 19:00

ДОНОСИМО вам рецепт за посну крем торту којој је тешко одолети.

ПОСНА КРЕМ ТОРТА: Топи се у устима - нема кремастије посластице

Foto: Jutjub/Printskrin/

Посна крем торта одушевиће вас укусом. Не требају вам ни јаја, ни млеко, а укус ће вас оборити с ногу.

Састојци:

  • 300 гр млевеног кекса
  • 100 гр маргарина
  • 100 мл било којег сока

За фил:

  • 1л воде или сојиног млека
  • 160 г, то су 4 кесице пудинга од ваниле
  • 10 кашика шећера
  • 250 г маргарина
  • 200 г шећера у праху или по укусу
  • 200 г млевених ораха
  • 100 – 200 г чоколаде ( какао крем табле, пазите на декларацију )
  • 150 г шлага ( објаснила сам у видеу који је )
  • 300 мл газиране воде

Припрема:

Помешати пудинг и шећер са мало хладне воде, а остатак воде ставити на ватру да проври. Закувати пудинг и мешати док се не згусне. Склонити са ватре, па додати (по жељи) мало екстракта од ваниле (није обавезно). Затим прекрити кесом или фолијом и оставити да се охлади.

Док се пудинг хлади правити кору. Кексу додати отопљен маргарин и сок, добро измешати како би кекс био свуда влажан. Треба да је мрвичаст. Истрести у калуп, па распоредити свуда, а онда спатулом или чашом свуда испритискати.

Након што се пудинг охладио, умутити га са маргарином и шећером у праху. Разбити пудинг како би се после лепше умутио. Додати маргарину пола пудинга. Умутити, па додати остатак и опет умутити.

Умутити шлаг са газираном водом па додати мало филу и сјединити. Затим додати орахе и рендану чоколаду и све сјединити. Цео фил ставити преко коре, поравнати и ставити у фрижидер да се стегне, па остатком шлага радити декорацију или је урадити одмах, по жељи, али мора да стоји у калупу торта док се не стегне.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (1)

АЛБАНЦИ У ПАНИЦИ: Нестају им људи на Косову и Метохији, подаци су драстични - у лажној држави и сами признају: Општи очај живота!