РЕЦЕПТ ЗА КРЕМАСТИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ НЕ ПЕЧЕ: Лаган и преукусан, прави се очас посла, а може одмах да се послужи
ЈЕДНОСТАВАН рецепт за кремасти колач без печења освојиће вас на прву, а уживаћете у сваком залогају.
Током топлих летњих дана често немам вољу за припрему копликованих послатица за које морамо да палимо рерну. Овај невероватно кремасти колач лако и брзо се прави, а савршено је кремаст и лаган.
Састојци:
- 600 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 4 кашике шећера
- 100 г млечне чоколаде са лешником
- 100 г беле млечне чоколаде
- 250 мл слатке павлаке
- 1 паковање пишкота
- 100 мл млека
- 2 кашике џема од јагоде/по жељи
- мало лешника за декорацију
Припрема:
Пудинг размутите у млеку заједно са шећером, па све заједно кувајте на умереној ватри, уз непрестано мешање док се не згусне. Док је још топао пудинг поделите у два једнака дела. У први додајте црну чоколаду, а у други белу. Добро измешајте да се чоколада растопи. Оставите да се охлади, а за то време пишкоте намочите у млеко и поређајте на тацну или у калуп. Премажите их џемом од јагода. Слатку павлаку умутите да добијете чврст шлаг.
Један део павлаке додајте у бели фил, па све лагано умутите мискером. Добијену смесу премажите преко пишкота и ставите на кратко у фрижидер да се стегне. За то време црни фил такође умутите са преосталом павлаком (мањи део павлаке оставите за украшавање). Премажите га равномерно преко белог фила, а одозго ставите слатку павлаку. По жељи колач украсите са сецканим лешницима или орасима.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СРАМНЕ РЕЧИ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ У МЕМОАРИМА: Ево шта је написала о бомбардовању Србије, ратовима и Западном Балкану
СА МНОГО помпе, у књижаре су стигли мемоари бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел под насловом „Слобода“. У њима се на неколико места спомињу Србија и Западни Балкан.
26. 11. 2024. у 17:09
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској
НЕЗАВИСНИ ултрадесничарски кандидат на председничким изборима у Румунији Калин Ђорђеску освојио је највише гласова у првом кругу и највећи је фаворит за победу у другом кругу, у који ће највероватније ићи са Еленом Ласчони испред партије "Save Romania Union" (УСР).
25. 11. 2024. у 15:22
Коментари (0)