КРЕМАСТ КОЛАЧ СА ГРИЗОМ: Без печења - без јаја
КРЕМАСТ колач са гризом - лаган, освежавајућ колач са благим укусом ваниле и поморанџе, савршен за топле летње дане.
- 130 г пшеничног гриза
- 1 пудинг од ваниле
- 300 мл млека
- 700 мл млека
- 185 г шећера
- 1 кашика коре поморанџе
- 240 г несланог путера, омекшалог на собној температури
- 160 мл свеже исцеђеног сока поморанџе
- око 40 комада Petit-Beurre кекса
- 500 г слатке павлаке
- 80 г шећера у праху
- 150 г чоколаде за кување са 65% какаоа (ситно исецкати део чоколаде, а део изрендати)
Помешати гриз и пудинг од ваниле (прах). Додати млеко (300 мл) и све лепо промешати. Ставити остатак млека (700 мл) и шећер да прокувају. Кад млеко прокува, смањити температуру рингле и усути смесу са гризом мешајући непрестано. Кувати око 3-4 минута, мешајући непрестано, док се не згусне. Склонити шерпу са рингле па умешати рендану кору поморанџе. Оставити да се прохлади. Процедити свеже исцеђен сок од поморанџе. Умутити путер до кремасте текстуре.
Постепено додати смесу са гризом. Умутити слатку павлаку. Постепено додати шећер у праху. Користећи спатулу, умешати чоколаду за кување. Потапати кекс у сок од поморанџе на две секунде, отрести вишак сока па поређати први ред кекса у правоугаони облик, у модлу или плех димензија 28 x 18 цм, у 4 реда по 4,5 кекса. Последњи кекс у сваком реду преполовити да би се уклопио. Преко кекса нанети половину гриз крема, а преко гриза половину слатке павлаке. Поређати други ред кекса (сваки опет прво потопити у сок). Нанети остатак гриз крема, а на врх остатак слатке павлаке. Оставити у фрижидеру преко ноћи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
08. 08. 2023. у 15:43
ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
08. 08. 2023. у 15:43
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
ОСЛИЋ ИЗ РЕРНЕ: Никад лакша припрема рибе - обожаваћете овај рецепт
08. 08. 2023. у 15:43
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)