ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД БОРОВНИЦЕ: Овај рецепт морате да испробате!
НИКАКВА посебна наука нити справе нису потребне да би направили летњу посластицу коју сви обожавају. Потребно вам је врло мало времена, добра воља и омиљено воће.
Предности припреме сладоледа у кућној режији су те да можете креирати укусе по својој жељи и оно што је најважније, уместо шећера можете користити природне заслађиваче попут меда.
Наша препорука је сладолед са тренутно актуелним воћем. Уместо боровница можете користити малине, јагоде, купине.
Састојци:
250 г боровница
250 мл киселе павлаке
250 мл слатке павлаке
150 г шећера
лимунов сок
Припрема:
Опране боровнице поспите шећером и оставите мало да одстоје, како би пустиле сок. Улупајте слатку павлаку и одложите у фрижидер.
У блендеру или штапним миксером уситните боровнице у кашасту смесу, па преручити у дубљу посоду. Потом, додајте лимунов сок и киселу павлаку и све измешајте у једноличну масу, саветује Грација.рс.
На крају, додајте умућену слатку павлаку, водећи рачуна да маса буде компактна. Сипајте у жељену посуду, калуп, и одложите у замрзивач. За неколико сати, уживање може да почне.
Ако поред ових воћних волите и класичне млечне и чоколадне укусе, испробајте рецепрт за најбољи домаћи сладолед који смо већ делили са вама!
БОНУС ВИДЕО:
РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД: Чаша вишања и ето слатког задовољства!
09. 07. 2023. у 19:20
НАПРАВИТЕ СОЧНИ ТАРТ ОД БРЕСКВЕ: Рецепт којем ћете се обавезно вратити поново
01. 08. 2023. у 20:50
КОЛАЧ СА КЕКСОМ И ПУДИНГОМ: Јефтина и брза посластица коју сви воле! (рецепт/видео)
18. 07. 2023. у 19:31 >> 17:36
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) БРУТАЛНО УБИЈЕН ПОЗНАТИ ПЕВАЧ: Испливао језиви снимак ликвидације (ВИДЕО)
ШВЕДСКИ репер Габоро, чије је право име било Нинос Хоури, убијен је на паркингу у четвртак увече, јављају локални медији.
21. 12. 2024. у 08:06
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)