НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД: Када га пробате, схватићете - Оригинал као из посластичарнице

Новости онлајн

31. 07. 2023. у 09:23

ОВА свиленкаста, сочна и веома класична крема може се користити као основа за било који укус сладоледа који можете замислити. Једноставно - ово је најбољи рецепт за домаћи сладолед.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД: Када га пробате, схватићете - Оригинал као из посластичарнице

Фото Pixabay free images

Посебне пропорције млека и павлаке и жуманца даће вам густ, али не и лепљив сладолед који делује попут оног у најбољим посластичарницама, али ипак нема тежину. Уколико желите мало лаганију текстуру, користите више млека и мање павлаке, пише "Њујорк тајмс". Такође можете смањити количину жуманаца, али немојте ићи испод три.

На крају припреме сладолед зачините како год желите. Можете додати неко воће за воћну варијанту, кафу, ванилу, млечну или црну чоколаду, пистаћ... могућности су непрегледне, играјте се са укусима. 

Састојци: 

- две шоље слатке павлаке

- шоља млека 

- две трећине шоље шећера

- прстохват соли

- 6 жуманаца

Припрема - први корак: 

У малом лонцу динстајте павлаку, млеко, шећер и со док се шећер потпуно не раствори, око 5 минута. Скините лонац са ватре. У посебној посуди умутити жуманца. Непрекидно мутећи полако умутите око трећине вреле павлаке у жуманца. Добијену смесу улијте у остатак павлаке који је преостао у шерпици. Вратите лонац на средње ниску ватру и лагано кувајте док смеса не буде довољно густа да прекрије полеђину кашике и не спада.

Фото Pixabay free images

Други корак: 

Процедите добијену смесу кроз ситно сито у чинију. Охладите смесу на собну температуру. Покријте и охладите најмање четири сата или оставите да одстоји преко ноћи. Добијену смесу помешајте са укусима које желите и распоредите различите укусе у посебним чинијама пре замрзавања. До сервирања држите у замрзивачу. 

БОНУС ВИДЕО:

РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (2)

БИЛА ЈЕ ЗАТОЧЕНИЦА ЗЕМУНАЦА 9 МЕСЕЦИ: Ко је Љиљана Буха коју у серији Сабља игра прелепа глумица?