НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ: Идеалан за топле дане (РЕЦЕПТ)
ОВАЈ колач ће вас засладити и освежити.
Ово је рецепт за колач који је идеалан за топле летње дане, када вам треба слатко освежење.
Лако се припрема и не захтева печење.
Колач са наном - Састојци:
Кора:
једно жуманце
200 грама млевеног кекса
100 грама маргарина
Фил:
400 г крем сира
200 мл слатке павлаке
100 г шећера у праху
20 већих листића нане
1 лимета
1 кесица желатина у праху
арома менте (пар капи због боје)
Колач са наном - Припрема:
Кора: У велику посуду сипати млевени кекс и прелити га отопљеним маргарином, потом додати једно жуманце. Руком сјединити ове састојке. У калуп обложен папиром за печење, или фолијом, утиснути смесу, и добро је притискати док се не поравна. Одложити у фрижидер како би се кора стврднула.
Папир за печење или фолија су неопходни како бисте колач након хлађења лакше извадили из калупа.
Фил: Од лимете нарендати ситно корицу и нацедити сок. У блендер ставити листиће нане, додати сок од лимете и уситнити нану. У одговарајућу дубљу посуду ставити крем сир, додати шећер у праху и благо умутити, а у другу посуду посебно умутити слатку павлаку.
У крем сир додати умућену слатку павлаку и сјединити их мешањем. Накапати пар капи ароме од менте због боје.
У зависности од тога какву боју желите да постигнете, толико капи ставите.
Желатин прелити са четири кашике хладне воде и оставити да набубри. Набубрели желатин ставити на тиху ватру да се отопи, уз стално мешање, али водити рачуна да не проври. Припремљени желатин сипати у крем и умутити.
На крају у смесу додати сецкану нану и нарендану корицу од лимете. Промешати добро кашиком и ставити крем преко корице. Поравнати површину крема и оставити колач неколико сати у фрижидеру да се охлади и стврдне.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!
04. 06. 2023. у 07:00
УКРАЈИНЦИ ПОКРЕНУЛИ ВЕЛИКУ КОНТРАОФАНЗИВУ У КУРСКУ: Хитно се огласило руско Министарство одбране
УКРАЈИНСКА војска покренула је изненадну велику контраофанзиву Курску.
05. 01. 2025. у 12:14
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)