НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ: Идеалан за топле дане (РЕЦЕПТ)

10. 07. 2023. у 21:00

ОВАЈ колач ће вас засладити и освежити.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА НАНОМ: Идеалан за топле дане (РЕЦЕПТ)

Foto: Shutterstock

Ово је рецепт за колач који је идеалан за топле летње дане, када вам треба слатко освежење.

Лако се припрема и не захтева печење.

Колач са наном - Састојци:

Кора:

једно жуманце
200 грама млевеног кекса
100 грама маргарина

Фил:

400 г крем сира
200 мл слатке павлаке
100 г шећера у праху
20 већих листића нане
1 лимета
1 кесица желатина у праху
арома менте (пар капи због боје)

Колач са наном - Припрема:

Кора: У велику посуду сипати млевени кекс и прелити га отопљеним маргарином, потом додати једно жуманце. Руком сјединити ове састојке. У калуп обложен папиром за печење, или фолијом, утиснути смесу, и добро је притискати док се не поравна. Одложити у фрижидер како би се кора стврднула.

Папир за печење или фолија су неопходни како бисте колач након хлађења лакше извадили из калупа.

Фил: Од лимете нарендати ситно корицу и нацедити сок. У блендер ставити листиће нане, додати сок од лимете и уситнити нану. У одговарајућу дубљу посуду ставити крем сир, додати шећер у праху и благо умутити, а  у другу посуду посебно умутити слатку павлаку.

У крем сир додати умућену слатку павлаку и сјединити их мешањем. Накапати пар капи ароме од менте због боје.

У зависности од тога какву боју желите да постигнете, толико капи ставите.

Желатин прелити са четири кашике хладне воде и оставити да набубри. Набубрели желатин ставити на тиху ватру да се отопи, уз стално мешање, али водити рачуна да не проври. Припремљени желатин сипати у крем и умутити.

На крају у смесу додати сецкану нану и нарендану корицу од лимете. Промешати добро кашиком и ставити крем преко корице. Поравнати површину крема и оставити колач неколико сати у фрижидеру да се охлади и стврдне.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

Коментари (0)

СВЕТ У ШОКУ: Јанис Тима се није убио?! Жена, чувена певачица, наручила убиство кошаркаша?