РЕЦЕПТ за принцес крофне који успева свима!
КАО што им и име говори, принцес крофне су прави краљевски колач и никога не остављају равнодушним
ПРИНЦЕС КРОФНЕ- састојци за тесто:
150 г брашна
4 јаја
со
150 мл воде
ПРИНЦЕС КРОФНЕ - састојци за фил:
1 л млека
4 јајета
8 кашика шећера
1 кесица пудинга од ваниле
4-5 кашика меког брашна
1 кесица ванилин шећера
3 кашичице екстракта од ваниле
ПРИНЦЕС КРОФНЕ - поступак:
У шерпу сипајте воду, путер и со. Када проври, додајте брашно и мешајте док не почне да се одваја од шерпе. Оставите да се охлади, а затим умутите миксером.
Додајте 4 јаја, једно по једно, непрестано мутећи да се смеса уједначи. Тестом напуните шприц и на плеху (обложеним папиром за печење) формирајте крофнице. Оставите довољно размака између крофница. Пеците око 20-25 минута на 200 °Ц. Немојте отварати рерну до самог краја.
Фил спремити тако што се у чинији споје жуманца и шећер па дода пудинг и брашно као и шоља млека. Остатак млека сипати у шерпу па ставити на ватру. Кад хоће да проври склонити са рингле па полако сипати смесу са жуманцима и вратити на ватру. Жицом мешати док се крем не згусне и док не нестану грудвице, а пена се повуче на ивице шерпе. Додати ванилин шећер. Скинути крем и оставити да се хлади. Миксером са мало соли добро умутити беланца у чврст снег па га додати у још топао крем. Жицом лагано све изједначити и додати екстракт од ваниле.
Крофнице пунити добро охлађеним филом и посути ванилин шећером. Принцес крофне можете служити уз јагоде, за додатни ужитак.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)
09. 06. 2023. у 17:45
РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!
04. 06. 2023. у 07:00
СРАМНЕ РЕЧИ АНГЕЛЕ МЕРКЕЛ У МЕМОАРИМА: Ево шта је написала о бомбардовању Србије, ратовима и Западном Балкану
СА МНОГО помпе, у књижаре су стигли мемоари бивше немачке канцеларке Ангеле Меркел под насловом „Слобода“. У њима се на неколико места спомињу Србија и Западни Балкан.
26. 11. 2024. у 17:09
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској
НЕЗАВИСНИ ултрадесничарски кандидат на председничким изборима у Румунији Калин Ђорђеску освојио је највише гласова у првом кругу и највећи је фаворит за победу у другом кругу, у који ће највероватније ићи са Еленом Ласчони испред партије "Save Romania Union" (УСР).
25. 11. 2024. у 15:22
Коментари (0)