РЕЦЕПТ за принцес крофне који успева свима!
КАО што им и име говори, принцес крофне су прави краљевски колач и никога не остављају равнодушним
ПРИНЦЕС КРОФНЕ- састојци за тесто:
150 г брашна
4 јаја
со
150 мл воде
ПРИНЦЕС КРОФНЕ - састојци за фил:
1 л млека
4 јајета
8 кашика шећера
1 кесица пудинга од ваниле
4-5 кашика меког брашна
1 кесица ванилин шећера
3 кашичице екстракта од ваниле
ПРИНЦЕС КРОФНЕ - поступак:
У шерпу сипајте воду, путер и со. Када проври, додајте брашно и мешајте док не почне да се одваја од шерпе. Оставите да се охлади, а затим умутите миксером.
Додајте 4 јаја, једно по једно, непрестано мутећи да се смеса уједначи. Тестом напуните шприц и на плеху (обложеним папиром за печење) формирајте крофнице. Оставите довољно размака између крофница. Пеците око 20-25 минута на 200 °Ц. Немојте отварати рерну до самог краја.
Фил спремити тако што се у чинији споје жуманца и шећер па дода пудинг и брашно као и шоља млека. Остатак млека сипати у шерпу па ставити на ватру. Кад хоће да проври склонити са рингле па полако сипати смесу са жуманцима и вратити на ватру. Жицом мешати док се крем не згусне и док не нестану грудвице, а пена се повуче на ивице шерпе. Додати ванилин шећер. Скинути крем и оставити да се хлади. Миксером са мало соли добро умутити беланца у чврст снег па га додати у још топао крем. Жицом лагано све изједначити и додати екстракт од ваниле.
Крофнице пунити добро охлађеним филом и посути ванилин шећером. Принцес крофне можете служити уз јагоде, за додатни ужитак.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)
09. 06. 2023. у 17:45
РЕЦЕПТ за најсочнију баклаву са пистаћима: Овакву до сада нисте јели!
04. 06. 2023. у 07:00
ЗАХАРОВА БРУТАЛНО ОДГОВОРИЛА АНАЛЕНИ БЕРБОК: Шта је са америчким војним базама у Немачкој?
ЗВАНИЧНА представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одговорила је на изјаву немачке шефице дипломатије Аналене Бербок о руским базама у Сирији, подсетивши је на америчке војне базе у Немачкој.
03. 01. 2025. у 19:49
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ТИТОВ СИН: У пензију отишао као хрватски дипломата, живи ван очију јавности, а ћерка је његово највеће богатство (ФОТО)
АЛЕКСАНДАР Мишо Броз, син Јосипа Броза Тита, након завршетка своје успешне дипломатске каријере провео је последњих десет година углавном далеко од очију јавности.
02. 01. 2025. у 17:07
Коментари (0)