НЕ МОРАТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Направите ДОМАЋИ БУРЕК СА МЕСОМ (ВИДЕО)
НАПРАВИТЕ сами бурек са месом.
Како направити бурек са месом у домаћој радиности са богатим надевом, хрскавом кором и укусом који покреће сва чула? Пекарски бурек ни приближно овако добар као овај. Вреди направити, пробати и уживати у сваком залогају...
Бурек са месом - састојци:
500 г мл. меса
2 главице црног лука
1/2 кг танких кора
соли, бибера
уља
200 мл воде
Бурек са месом - припрема:
Испржити ситно сецкан црни лук па додати млевено месо и пропржити. Посолити, побиберити... Тепсију 24 цм пречника добро подмазати уљем, па је прекрити кором.
Три коре згужвати као хармонику, па прекрити дно, мало поуљити и попрскати водом. Прекрити са друге три згужване коре. И њих поуљити и попрскати водом.
Тако и трећи ред, па убацити трећину меса, а затим идемо исто као први пут три реда кора, па месо коре... месо коре...
Прекрити кором и премазати уљем ушушкани бурек и пећи на 200 степени око 50 минута. Сјајан је, хрскав, пун фила, уживајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)
16. 03. 2023. у 09:00
НАПРАВИТЕ КЛУПКО ПОГАЧУ: Мекана и укусна, а брзо се спрема (ВИДЕО)
15. 03. 2023. у 15:00
ПУН ПОГОДАК: Мали, посни мафини хлебчићи са семенкама (ВИДЕО)
14. 03. 2023. у 18:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)