КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА: После овог слаткиша кафа више неће бити иста (ФОТО)
РЕЦЕПТ за овај колач настао је оног тренутка, када су домаћици после компликоване торте осталa беланца
Овај колач се прави изузетно једноставно, а савршено се слаже уз кафу и чај. Није превише сладак, а пошто не садржи брашно (иако може да се дода) колач није тежак, и прија као доручак.
КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА - Састојци:
4 беланца
4 равне кашике шећера
4 кашике млевених ораха
1 кашика брашна (по жељи)
1 крушка (може и јабука)
шака сувог грожђа, брусница, кајсија
шака ораха, лешника или бадема
КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА - припрема:
Прво се на ситне коцкице исецка суво воће. Крушка се ољушти и исецка на коцкице. Ораси се исецкају грубље, на величину крушке и сувог воћа. Крушка ће колачу донети сочност, а ораси укус.
Беланца се добро улупају и дода се шећер. Када се направи густ шлаг, додају се млевени ораси и смеса се меша варјачом. Додају се сецкани ораси и суво воће.
Пек папиром се обложи плех и у њега сипа колач. Треба бирати плех који има занимљив облик, најбоље округао или у облику штрудле. Рерна се претходно загреје на 180 степени, и убаци плех са колачем.
Колач је готов када добије румену боју. Проверите чачакалицом да ли је добро испечена и средина, па ако није, колач покријте папиром и оставите га још 15 минута у рерни.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕДНА ОД НАЈЛАКШИХ ТОРТИ: Воћна посластица са бананама (ВИДЕО)
13. 02. 2023. у 18:00
МАКАРОНС КОЛАЧИЋИ најбољи на свету: Ево како се праве корак по корак (ВИДЕО)
13. 02. 2023. у 15:00
МНОГИМА ОМИЉЕНА ПОСЛАСТИЦА: Рецепт за колач са маком и чоколадом
10. 02. 2023. у 18:00
ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ СА ЛЕШНИЦИМА ВРХУНСКОГ УКУСА: Ако волите слатко, ово је идеалан колач
07. 02. 2023. у 12:00 >> 17:11
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)