ТОЧАК ТОРТА: Чудо од једног јајета (РЕЦЕПТ)
Торта врхунског укуса, која се топи у устима.
Из Бакине кухиње стиже рецепт који ће свима послужити када им треба брза слатка посластица.
Точак торта - састојци:
1 јаје
100 гр шећера
1 ванилин шећер
150 мл млека
50 мл уља
4 кашике џема
230 гр брашна
1 прашак за пециво
За надев:
1 л млека
4 кашике шећера + 1 кашика прах шећера
1 кашика екстрата од ваиле
4 пудинг од ваниле
200 гр маслаца
100 гр печених ораха сецканих
Како се прави точак торта:
Прво правимо фил:
У млеко ставимо шећер и ванилу па закувамо пудинг. Покријемо фолијом да се потпуно охлади, Умутимо маслац са 1 кашиком прах шећера па сјединимо са охладјеним пудингом. Додамо пола печених сецкани ораха
Кора:
У чинију умутимо миксером јаје са шећером додамо ванилу, млеко, уље, џем, брашно са прашком за пећење и измешамо.
Разлијемо у велико плех који смо обложили пек папиром, Печемо на 200 степени Ц око Прохладимо. Исечемо на три траке. Сваку траку филујемо надевом и увијемо , Следећу опет премажемо и наставимо навијати у круг .
Премажемо остатком фила и поспемо остатком печених ораха. лешника или несланих кикирикија. Оставите један дан у фрижидеру да упије.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕЊА ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Брза и лака, а потребна су само три састојка (ФОТО)
04. 02. 2023. у 21:30
МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ПАЛАЧИНКЕ: Четири фила које вероватно нисте пробали
04. 02. 2023. у 09:00
ПУДИНГ ОД БАНАНЕ: Брза и једноставна припрема кремасте посластице (РЕЦЕПТ)
05. 02. 2023. у 21:00
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)