ТОРТА КОЈА СЕ БРЗО СПРЕМА И ЈОШ БРЖЕ ЈЕДЕ: Слатки хаос

Јелена Стојковић

02. 02. 2023. у 20:57

Слатки хаос је торта коју фаворизују такозване "инстант домаћице" које немају времена за припрему традиционалних торти. Ова торта се ралитивно брзо спрема и оставља могућност додавања састојака по сопственој жељи.

ТОРТА КОЈА СЕ БРЗО СПРЕМА И ЈОШ БРЖЕ ЈЕДЕ: Слатки хаос

Фото: Ј.С.

Потребни састојци за ову брзу торту су следећи:

  • 500 грама кекса ручно изломЉеног на ситне  комадиће
  • 1 килограм сецканих банана
  • 100 грама ананаса из конзерви
  • 200 грама сувог грожђа
  • 200 грама кандираног воћа по жељи
  • 200 грама сецканих желе бомбона
  • Остало је ваш избор
  • Све то помешати и ставити у једну посуду,  а затим прелити кремом.

Припрема крема:

У једној посуди скувати 800 милилитара млека, а у другој умутити   4 јаја, шест кашика шећера и шест кашика брашна, затим постепено додавати у врело млеко и мутити док не постане густо.

Раније припремљене састојке прелити врућим кремом, помешати и обликовати торту по жељи. Након пар сати у фрижидеру торту филовати шлаг кремом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.

18. 03. 2025. у 08:56

Коментари (0)

АМЕРИКА И РУСИЈА ПОМАЛО ЗАТЕЧЕНЕ: Изненађење! Владимир Путин изнео предлог, Доналд Трамп се одмах сагласио