БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело
Млевени кекс, маслац и млеко сједините у компактну масу, па је ставите на дно калупа са обручем, добро утисните и поравнајте. Сир изручите у одговарајућу посуду, додајте шећер у праху и измиксајте, а онда сипајте сок од лимуна.
Посебно измиксајте слатку павлаку, па је сједините са умућеним сиром. Једну кесицу желатина прелијте са четири кашике хладне воде. Када набубри, загрејте на рингли неколико секунди, да се отопи, сипајте у фил и промешајте. Сипајте у калуп преко кекса и ставите у фрижидер да се охлади. У међувремену спремите прелив са вишњама.
Другу кесицу желатина прелијте са четири кашике хладне воде и оставите да набубри. У вишње које су пустиле сок (или сипајте 200 мл воде) додајте шећер и кувајте десетак минута. Склоните са рингле и у то умешајте набубрели желатин.
Промешајте и оставите десетак минута да се прелив прохлади, а након тога сипајте преко охлађеног белог фила и ставите у фрижидер да се охлади и добро стегне преко ноћи.
Потребно је:
- 200 г млевеног кекса
- 125 г маслаца
- мало млека за подлогу
- 300 г немансог сира за колаче
- 160 г шећера у праху
- 250 мл слатке павлаке
- кашика сока од лимуна
- 2 кесице желатина у праху
- 300 г вишања
- 200 мл сока или воде
- 4 кашике шећера
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)