САВРШЕНИ МАФИНИ СА ЧОКОЛАДОМ И ВИШЊАМА: У нашој кући се праве свака четири дана

Novosti online

26. 01. 2023. у 14:28

Беланца умутите у чврст снег. Посебно миксером умутите жуманца и шећер, у то ставите ванилин шећер и цимет, а затим јогурт и уље.

САВРШЕНИ МАФИНИ СА ЧОКОЛАДОМ И ВИШЊАМА: У нашој кући се праве свака четири дана

Фото: Профимеда

Додајте брашно и прашак за пециво и све умутите, па у добијену смесу кашиком додајте умућена беланца и пажљиво сједините. У калупе за мафине, које сте претходно премазали уљем или путером, сипајте тесто до врха, у сваки калуп убаците 5-6 вишања и поспите чоколадним мрвицама или чоколадом. Пеците у загрејаној рерни на 180-200 степени, око пола сата. Када се мафини мало охладе, поспите шећер у праху и послужите.

Потребно је:

  • 3 јајета
  • 120 г белог шећера
  • 60 г жутог шећера
  • 160 г белог брашна
  • 100 мл јогурта
  • 100 мл уља
  • кашичица ванилин
  • шећера
  • кашичица цимета
  • пуна кашичица прашка за пециво
  • 200 г вишања
  • чоколада или чоколадне мрвице
  • шећер у праху за посипање

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ ДО КРАЈА МЕСЕЦА! Не пропустите прилику за велику уштеду