САВРШЕНИ МАФИНИ СА ЧОКОЛАДОМ И ВИШЊАМА: У нашој кући се праве свака четири дана
Беланца умутите у чврст снег. Посебно миксером умутите жуманца и шећер, у то ставите ванилин шећер и цимет, а затим јогурт и уље.
Додајте брашно и прашак за пециво и све умутите, па у добијену смесу кашиком додајте умућена беланца и пажљиво сједините. У калупе за мафине, које сте претходно премазали уљем или путером, сипајте тесто до врха, у сваки калуп убаците 5-6 вишања и поспите чоколадним мрвицама или чоколадом. Пеците у загрејаној рерни на 180-200 степени, око пола сата. Када се мафини мало охладе, поспите шећер у праху и послужите.
Потребно је:
- 3 јајета
- 120 г белог шећера
- 60 г жутог шећера
- 160 г белог брашна
- 100 мл јогурта
- 100 мл уља
- кашичица ванилин
- шећера
- кашичица цимета
- пуна кашичица прашка за пециво
- 200 г вишања
- чоколада или чоколадне мрвице
- шећер у праху за посипање
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)