ВОЋНА ЧОКОЛАДНА ЧАРОЛИЈА: Ако волите вишње, ово је најбржа и најлакша торта коју ћете обожавати
Умутите путер, шећер и ванилин шећер, па убаците једно по једно јаје и лагано мутите.
Јогурт и брашно са прашком за пециво и маком додајте у припремљену смесу, кратко мутите, тесто сипајте у плех и пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 40 минута. Умутите шлаг са водом и ставите у фрижидер да се охлади.
За то време, очистите вишње, извадите коштице, па када се шлаг добро стегне, распоредите га преко коре и поређајте вишње. Истопите чоколаду са мало маргарина и филујте торту. Украсите је по жељи, најбоље комбинацијом црвеног (смрзнутог) воћа.
Потребно је:
- 500 г вишања
- 200 г путера
- 200 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 4 јајета
- 300 г брашна
- прашак за пециво
- 50 г млевеног мака
- 200 мл млека
- шоља јогурта
- 200 г чоколаде за кување
- 100 г шлага
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)