ПРАЗНИЧНИ ДЕТОКС, ИДЕАЛАН ЗА РАСТЕРЕЋЕЊЕ ПРОБАВЕ: Салата са пилетином, поврћем и црвеном поморанџом
Прошла је Нова година кад смо се прејели и зато вам дајемо рецепт за лагану салату, која ће вам пријати после много јела.
Састојци:
- 1 пилећа прса
- 1/2 шаргарепе
- 1 чинија матовилца
- 1 љубичасти лук
- 1/2 краставца
- 1 црвена поморанџа
- 50 г фете
За прелив:
- 1 шоља павлаке
- 1/2 шољице маслиновог уља
- 2 кашике аћета балзамика
- 3 кашике лимуновог сока
- 1 шољица воде
- 1 прстохват млевене црвене паприке
- со, бибер
Припрема:
Пилећа прса исеците и испеците на грил тигању. Додајте шаргарепу исечену на тракице, кратко пропржите са обе стране и извадите. На тањир где желите да сервирате салату на дно ставите очишћен и опран матовилац, затим ољуштену и исечену црвену поморанџу, љубичасти лук исечен на колутиће и на крају пилетину и шаргарепу с роштиља. Састојке за прелив помешајте и њиме обогатите салату. Одозго поспите мрвљену рикоту.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД КРЕМ СИРА, ПРШУТЕ И ОРАХА: Савршеног укуса и изгледа, одличан избор за празничну трпезу
27. 12. 2024. у 13:00Новости онлине
САЛАТА КОЈУ СВИ ВОЛЕ И ТРАЖЕ ЈОШ: Салата са краставцима и црвеним луком
23. 12. 2024. у 14:08Новости онлине
САЛАТА СА ЦРВЕНИМ КУПУСОМ, ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршена комбинација састојака за здрав оброк
20. 12. 2024. у 17:31Новости онлине
УКРАЈИНЦИ ПОКРЕНУЛИ ВЕЛИКУ КОНТРАОФАНЗИВУ У КУРСКУ: Хитно се огласило руско Министарство одбране
УКРАЈИНСКА војска покренула је изненадну велику контраофанзиву Курску.
05. 01. 2025. у 12:14
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)