ЋУРЕЋА САЛАТА: Направите оброк коме нема мане
Ћурећа салата може се послужити хладна или на собној температури. Било да је послужите између парчића киселе векне или је ставите преко руколе, ова ћурећа салата је брз и једноставан оброк за наредни дан.
Састојци:
- 1/4 шоље ораха
- 1/4 шоље мајонеза
- 1/4 шоље обичног јогурта са пуним млеком
- 1 кашика сенфа
- 1 кашика јабуковог сирћета
- 1 1/2 кашичица светлог браон шећера
- 1/2 кашичице крупне соли
- 1/4 кашичице црног бибера
- пар капи љутог соса (по жељи)
- 2 шоље исецкане или рендане куване ћуретине
- 1/4 шоље сувих брусница
- 1/4 шоље ситно исецканог першуна
- 1 стабљика целера, исецкана
- 1/2 чврсте јабуке, очишћене и исецкане на коцкице
- 1/2 мале црвене главице лука, исецкане
- салата, хлеб или крекери, за сервирање
Припрема:
Загрејте рерну на 163°С. Распоредите орахе на плех и пржите их док не постану мирисни и лагано златни, око 7 до 9 минута. Оставите да се охладе, а затим их грубо исецкајте.
У великој посуди, помешајте мајонез, јогурт, дијон сенф, сирће, браон шећер, со, бибер и љути сос, ако га користите. Додајте ћуретину, суве бруснице, першун, целер, јабуку, црвени лук и орахе. Добро промешајте да се сви састојци сједине. Ћурећа салата може се послужити хладна или на собној температури.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД КРЕМ СИРА, ПРШУТЕ И ОРАХА: Савршеног укуса и изгледа, одличан избор за празничну трпезу
27. 12. 2024. у 13:00Новости онлине
САЛАТА КОЈУ СВИ ВОЛЕ И ТРАЖЕ ЈОШ: Салата са краставцима и црвеним луком
23. 12. 2024. у 14:08Новости онлине
ПОСНА КИКИРИКИ САЛАТА СА ПЕЧУРКАМА: Припремите је за славску трпезу
17. 12. 2024. у 10:49
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
БИЉАНА О РАЗВОДУ: Боље болан крај, него бол без краја
БИЉАНА је недавно прокоментарисала епидемију развода на домаћој естради.
27. 12. 2024. у 22:26
Коментари (0)