КРЕМАСТА ПОСНА САЛАТА СА КРОМПИРОМ И ЦРВЕНИМ ЛУКОМ: Савршено предјело које ћете обожавати

Новости онлине

17. 12. 2024. у 15:00

Посна салата са кромпиром и црвеним луком је врло издашна, ароматична и савршен додатак славској трпези.

КРЕМАСТА ПОСНА САЛАТА СА КРОМПИРОМ И ЦРВЕНИМ ЛУКОМ: Савршено предјело које ћете обожавати

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 3 кг кромпира
  • 350 г посне киселе павлаке
  • 450 г посног мајонеза
  • 150 г сенфа
  • 9 комада црвеног лука
  • 6-9 кашика лимуновог сока
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Како бисте направили ову салату, ставите кромпир исечен на коцкице у велику шерпу и прелијте водом. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте око 10-15 минута или док кромпир не омекша. Оцедите и оставите да се мало охлади.

У малој чинији умутите посни мајонез, посну павлаку, сенф, лимунов сок, со и бибер, док се не сједине. У великој посуди помешајте кувани и мало охлађени кромпир са црвеним луком. Прелијте мешавину кромпира преливом и лагано мешајте док све не буде равномерно обложено.

Покријте посуду и оставите у фрижидеру најмање један сат да се укуси споје. Сервирајте охлађено и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

ИТАЛИЈАНИ НЕЗАБОРАВЉАЈУ СВОГ ХЕРОЈА: Рим у сузама! Михајловић спојио Лацио и Интер на годишњицу своје смрти (ФОТО)