КРЕМАСТА ПОСНА САЛАТА СА КРОМПИРОМ И ЦРВЕНИМ ЛУКОМ: Савршено предјело које ћете обожавати

Новости онлине

17. 12. 2024. у 15:00

Посна салата са кромпиром и црвеним луком је врло издашна, ароматична и савршен додатак славској трпези.

КРЕМАСТА ПОСНА САЛАТА СА КРОМПИРОМ И ЦРВЕНИМ ЛУКОМ: Савршено предјело које ћете обожавати

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 3 кг кромпира
  • 350 г посне киселе павлаке
  • 450 г посног мајонеза
  • 150 г сенфа
  • 9 комада црвеног лука
  • 6-9 кашика лимуновог сока
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Како бисте направили ову салату, ставите кромпир исечен на коцкице у велику шерпу и прелијте водом. Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте око 10-15 минута или док кромпир не омекша. Оцедите и оставите да се мало охлади.

У малој чинији умутите посни мајонез, посну павлаку, сенф, лимунов сок, со и бибер, док се не сједине. У великој посуди помешајте кувани и мало охлађени кромпир са црвеним луком. Прелијте мешавину кромпира преливом и лагано мешајте док све не буде равномерно обложено.

Покријте посуду и оставите у фрижидеру најмање један сат да се укуси споје. Сервирајте охлађено и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

ФИЈАСКО У САД: Тестирали НАЈМОЋНИЈУ ракету, летелици испао део - РАСПАЛА се (ВИДЕО)

Извршни директор компаније Илон Маск на платформи Икс је објаснио да је прелиминарна анализа указала на цурење горива које је узроковало повећање притиска изнад зида мотора.

17. 01. 2025. у 14:48

Коментари (0)

ОСТВАРИЋЕ СВОЈЕ НАЈВЕЋЕ СНОВЕ: Један хороскопски знак ће имати 40 година среће