ПОСНА РУСКА САЛАТА: Овако направљена лепша је од мрсне

Новости онлине

11. 12. 2024. у 16:00

Ова салата углавном је познатија као мрсна, али је једнако укусна и у посној варијанти.

ПОСНА РУСКА САЛАТА: Овако направљена лепша је од мрсне

Фото Printskrin Youtube

Састојци:

  • 2 средња кромпира, исецкана на коцкице
  • 80 г грашка
  • 1 мала шаргарепа, исецкана на коцкице
  • ¼ црног лука, исеченог на коцкице
  • 1 кашичица сенфа
  • 2 кашике киселих краставаца исечених на коцкице
  • 3 кашике посног мајонеза, погледајте рецепт за посни мајонез
  • 80 г посних соја шницли, исечених на коцкице
  • ¼ кашичице соли
  • ½ кашичице млевеног црног бибера

Припрема:

За ову салату кромпир исеците на коцкице, па убаците у лонац са грашаком и шаргарепом и скувајте док не омекшају, око 5 минута. Извадите из лонца и процедите.

У међувремену направите посни мајонез ако га сами правите. Сојине шницле припремите према упуству, тако што ћете да их натопите у топлој води и продинстате са зачинима по жељи, а након тога их исецкајте. У чинији помешајте све састојке и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

Ovo je najčešći uzrok preloma: Smatra se tihom bolesti