САВРШЕНО ПРИЈА У ВРЕМЕ ПОСТА: Домаћа крем супа од печурака
Посне супе су прави пример како нешто тако једноставно може да буде сасвим довољно, пријатно и укусно.
Састојци:
- Печурке 300 г
- Црни лук 1 главица
- Бели лук 2 чена
- Шаргарепа 2
- Корен першуна 1
- Кромпир 1
- Повртни бујон 1 литар
- Маслиново уље 2 кашике
- Со и бибер по укусу
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и бели лук. Шаргарепу, корен першуна и кромпир ољуштите и исеците на коцкице. Печурке очистите и исеците на танке листиће. У великом лонцу загрејте маслиново уље. Додајте црни лук и пржите док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. Додајте шаргарепу, корен першуна и кромпир у лонац. Пржите неколико минута док поврће не почне да омекшава. Додајте печурке и пржите док не пусте воду и омекшају. Сипајте повртни бујон (или воду) у лонац. Пустите да супа проври, а затим смањите температуру и кувајте на лаганој ватри око 20-30 минута, док поврће не буде потпуно кувано. Посолите и побиберите по укусу. Ако желите, можете додати и друге зачине по жељи (нпр. ловоров лист, тимијан). Супу послужите топлу, посуту свежим сецканим першуном.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ЈЕЛЕНА КАРЛЕУША МОРА НА ОПЕРАЦИЈУ: Срце оптерећено, одузима јој снагу - иде под нож
ПЕВАЧИЦА је раније признала да никада није била довољно храбра да оде под нож због овог проблема.
10. 01. 2025. у 10:32 >> 13:51
Коментари (0)