СПРЕМИТЕ УКУСНУ РИБЉУ ЧОРБУ: Љута, зачињена, ма фантастична!

Новости онлине

06. 12. 2024. у 11:00

Рецепт који ће вас одушевити.

СПРЕМИТЕ УКУСНУ РИБЉУ ЧОРБУ: Љута, зачињена, ма фантастична!

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг мешане рибе (сом, шаран, штука, смуђ)
  • 1 црни лук
  • 2 парадајза
  • 2 чена белог лука
  • 2 слатке паприке
  • 1 љута папричица
  • со и бибер
  • 1 кашичица љуте млевене паприке
  • 200 мл белог вина
  • 50 г резанаца за супу

Припрема:

Рибу очистите и исецкајте на комаде. Главе и репове рибе скувајте и процедите. Парадајз и црни лук исецкајте на коцке. На загрејаном уљу пропржите лук, додајте млевену паприку и исецкани бели лук, а затим парадајз и паприку исецкану на уске траке. Сипајте претходно скувану рибљу чорбу и вино и кад проври додајте комаде рибе и на колутове исечену љуту папричицу. Зачините бибером, сољу и кувајте на тихој ватри 20 минута. При крају кувања додајте резанце и кувајте још 10 минута да омекшају.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.

06. 01. 2025. у 19:41

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са шкорпионом и запуцао (ФОТО)

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)

НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.

06. 01. 2025. у 21:25

Коментари (0)

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава