ЧОРБА ОД КАРФИОЛА СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ: Припрема се једноставно, а пријаће током хладних дана

Новости онлине

28. 11. 2024. у 09:00

Можда нисте љубитељ карфиола, али ова чорба би могла да промени ваше мишљење.

ЧОРБА ОД КАРФИОЛА СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ: Припрема се једноставно, а пријаће током хладних дана

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 мања главица карфиола
  • 1 главица црног лука
  • 1,5 шаргарепа
  • 1 пилећа коцка за супу
  • 3 л топле воде
  • 1 кисела павлака
  • 1 јаје
  • 3 кашике уља
  • 1 већи кромпир
  • со и зачини по укусу

Припрема:

Како бисте направили ову чорбу, прво испржите ситно исецкан лук. Шаргарепу исецкану на колутове додајте луку, као и карфиол истрган на цветове. Прелијте топлом водом, а након тога убаците кромпир исецкан на коцкице.

Чорби додајте коцку за супу. У посебној чинији измешајте киселу павлаку са јајетом. Након што се чорба скува, лагано додајте павлаку коју сте умутили са јајетом. Зачините и засолите по жељи.

(stvar ukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve
МУКЕ ЗА ПУТИНА ЗБОГ СУ-57: Боље би му било да се не петља са Западом изван Украјине

МУКЕ ЗА ПУТИНА ЗБОГ СУ-57: "Боље би му било да се не петља са Западом изван Украјине"

НАКОН готово три године рата у Украјини, ескалација иностраних санкција наметнутих руској индустрији коначно има приметан утицај на напоре Москве за модернизацију, пише британски Телеграф.

28. 11. 2024. у 08:08

Коментари (0)

ТАЈНА ПУНЂЕ ЈОВАНКЕ БРОЗ: Њена коса и фризура нису смели да се доводе у питање