НАПРАВИТЕ ТОСКАНСКУ СУПУ: Риболита даје фантастичан ужитак
Стари, добри проверени рецепт.
Састојци:
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 црвени лук
- 2 шаргарепе
- 1 празилук
- 2 чена белог лука
- 400 г пелата
- 1 кашика пире од парадајза
- 1 л супе од коцке
- 400 г пасуља
- 250 г спанаћа
- 2 кашике пармезана
- со, бибер
Припрема:
Црни и бели лук, као и празилук, ољуштите и исецкајте ситно, а шаргарепу на комадиће. Пелат оцедите и насецкајте. Пасуљ из конзерве оцедите и исперите. Спанаћ оперите и уситните. У лонцу пропржите црни лук, шаргарепу и празилук пазећи да не загоре. Додајте бели лук и кратко пропржите, па парадајз-пире и супу. Посолите и побиберите према укусу. Половину пасуља згњечите виљушком и додајте у лонац. Пустите да течност уври, па смањите температуру. Оставите да лагано кључа пола сата. Додајте преостали пасуљ и спанаћ и кувајте још 30 минута. Ово јело се служи са по два парчета пропрженог хлеба у чинији и посуто ренданим качкаваљем.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛАГАНА СУПА ОД ТИКВИЦА: Мирисна и здрава, а поправља дан у трену
22. 11. 2024. у 15:00
ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ЈАПАНСКУ РАМЕН СУПУ: Откривамо рецепт за овај деликатес
05. 11. 2024. у 10:18
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били
РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.
04. 01. 2025. у 15:35
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"
ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.
04. 01. 2025. у 14:52
Коментари (0)