БИГОШ ЧОРБА: Фантастичан рецепт који морате пробати
Скувајте укусну чорбу од купуса и кобасица која ће бити одличан избор за породични ручак.
Састојци:
- 1 кг купуса рибанца
- 1 пар сувих кобасица
- 300 г свињетине од бута
- 300 г телетине
- 3 главице црног лука
- 4 чена белог лука
- 2 равне кашике брашна
- 50 мл уља
- слатка зачинска паприка
- со
- бибер
- лист ловора
- 5 сувих шљива
- 200 мл сока од парадајза
- 1 кашичица шећера
- 2 дл црвеног вина
Припрема:
Кобасице исеците на колутове, а свињетину и телетину на коцкице, па поспите брашном. Лук исеците на ребарца. На уљу прво пропржите телетину, додајте црни и бели лук, зачинску паприку и залијте чашом воде. Месо мало посолите и побиберите, па га пропржите и динстајте око пола сата с мало воде. Потом додајте свињетину, кобасице, лист ловора, суве шљиве и печурке које сте претходно натопили у води. Промешајте и додајте рибанац. Динстајте око пола сата повремено доливајући воду, па сипајте парадајз сок, додајте кашичицу шећера и динстајте док месо не омекша. Пред крај кувања налијте вино и мало воде тек толико да огрезне, па кувајте још пола сата на тихој ватри.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00
ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били
РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.
04. 01. 2025. у 15:35
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"
ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.
04. 01. 2025. у 14:52
Коментари (0)