РЕЦЕПТ ЗА ПРЕДЈЕЛО КОЈЕ СВИ ВОЛЕ: Мимоза салата, неизоставан прилог на славској или празничној трпези
Мимоза салата је једно од омиљених предјела на српским слављима и свечаностима. Слојеви ренданог поврћа и шунке у комбинацији са павлаком и мајонезом чине заводљиву комбинацију укуса коју сви воле.
Састојци:
- кромпир 4 комада
- јаја тврдо кувана 4 комада
- шунка 200 г
- качкаваљ 300 г
- кисела павлака 2 x 180 г, 2 чаше
- мајонез 100 г
- со по укусу
- зачини по укусу
Припрема:
Скувати кромпир у љусци, охладити га и ољуштити. Јаја скувати, охладити и ољуштити. Направити прелив за салату, мешањем павлаке и мајонеза. Посолити га и зачинити по укусу. Сви састојци се рендају и слажу у слојевима у чинију. Дно чиније премазати слојем прелива од мајонеза и павлаке. Изрендати кромпир, посолити, преко њега ставити слој прелива. Изрендати шунку и премазати преливом у танком слоју. Изрендати кувано јаје, посолити, а затим ставити прелив. Преко се ренда качкаваљ. Још једном сложити састојке истим редоследом. Одозго нарендати мало више качкаваља. Уживајте у укусу!
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РАТ У УКРАЈИНИ: Украјинци уништени у Курску; Руси заузели важно место у ДНР
РАТ у Украјини - 1001. дан.
20. 11. 2024. у 07:11 >> 12:23
"СПРЕМИТЕ СЕ ЗА ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ!" Немачка упозорила грађане, издат документ на 1.000 страна
ГРАЂАНИ Немачке упозорени су да се припреме за могући трећи светски рат са Русијом, након што је руски председник Владимир Путин још једном запретио нуклеарним нападом.
20. 11. 2024. у 11:55
ТЕШКА СУДБИНА СТАРЦА ИЗ БиХ: Борио се са сиромаштвом, деци саградио кућу - они га истерали, а син хтео да га убије
ШЕМСУ Ибрахимовића (89) из Босне задесила је горка судбина под старе дане. Увек је био најбољи радник, трудио се да издржава породицу, а најмање је мислио на себе... Он кроз сузе каже да није ни слутио да ће му се живот овако окренути.
20. 11. 2024. у 10:55
Коментари (0)