РЕЦЕПТ ЗА ПРЕДЈЕЛО КОЈЕ СВИ ВОЛЕ: Мимоза салата, неизоставан прилог на славској или празничној трпези

Новости онлине

20. 11. 2024. у 13:00

Мимоза салата је једно од омиљених предјела на српским слављима и свечаностима. Слојеви ренданог поврћа и шунке у комбинацији са павлаком и мајонезом чине заводљиву комбинацију укуса коју сви воле.

РЕЦЕПТ ЗА ПРЕДЈЕЛО КОЈЕ СВИ ВОЛЕ: Мимоза салата, неизоставан прилог на славској или празничној трпези

Фото Shutterstock

Састојци:

  • кромпир 4 комада
  • јаја тврдо кувана 4 комада
  • шунка 200 г
  • качкаваљ 300 г
  • кисела павлака 2 x 180 г, 2 чаше
  • мајонез 100 г
  • со по укусу
  • зачини по укусу

Припрема:

Скувати кромпир у љусци, охладити га и ољуштити. Јаја скувати, охладити и ољуштити. Направити прелив за салату, мешањем павлаке и мајонеза. Посолити га и зачинити по укусу. Сви састојци се рендају и слажу у слојевима у чинију. Дно чиније премазати слојем прелива од мајонеза и павлаке. Изрендати кромпир, посолити, преко њега ставити слој прелива. Изрендати шунку и премазати преливом у танком слоју. Изрендати кувано јаје, посолити, а затим ставити прелив. Преко се ренда качкаваљ. Још једном сложити састојке истим редоследом. Одозго нарендати мало више качкаваља. Уживајте у укусу!

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РАМА ЖЕСТОКО УДАРИО НА СРБИЈУ ЗБОГ КОСОВА: Изнео драстичан предлог после бламаже лажне државе у Бриселу

РАМА ЖЕСТОКО УДАРИО НА СРБИЈУ ЗБОГ КОСОВА: Изнео драстичан предлог после бламаже лажне државе у Бриселу

ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама изјавио је да тзв. Косово треба да замрзне дијалог са Србијом без рока и да тежи нормализацији односа са њом кроз билатерални дијалог са Европском унијом, као и да терет кривице за деградацију тог процеса мора да падне на Србију.

20. 12. 2024. у 15:17

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ПРЕСТАЛИ СМО ДА ИГРАМО ОДБРАНУ, ЖАО МИ ЈЕ...: Прве речи Жељка Обрадовића после пораза од Ефеса