ОСВЕЖАВАЈУЋИ И ЗДРАВ ОБРОК: Салата од туњевине и тестенине
Ова салата може бити доручак, ручак или вечера, а оно што ће вас посебно изненадити је прелив који је пуног укуса, киселкаст и савршено пристаје уз туњевину и тестенину.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sunčane Staze
- 50 г црних маслина
- 150 г печених паприка
- 1 велика конзервирана туњевина
- 250 г куване тестенине
- Прелив:
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике јабуковог сирћета
- 1 кашичица сенфа
- 0,5 свеже цеђеног сока од поморанџе
- соли
- бибер
Припрема:
Црне маслине нарежите на колутиће, а печену паприку на тракице. Оцедите туњевину из конзерве. Охлађену кувану тестенину ставите у чинију и додајте остале припремљене састојке за салату.
Дресинг: У мању теглу ставите маслиново уље, јабуково сирће, сенф, свеже цеђени сок од поморанџе, со и бибер, затворите и добро протресите око 30 секунди.
Припремљени дресинг прелијте преко припремљене салате, промешајте и добро охладите пре сервирања.
(index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЦВЕКЛА САЛАТА СА ОРАСИМА: Здрава и невероватно укусна комбинација
01. 11. 2024. у 14:25

САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00

ОГЛАСИО СЕ МЕДВЕДЕВ: Макрон ће заувек нестати овог датума
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон не представља претњу и никоме неће недостајати након што му се заврши мандат, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
06. 03. 2025. у 07:47

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)
САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.
06. 03. 2025. у 16:45
Коментари (0)