ЈЕДНОСТАВНА И УКУСНА: Турска кромпир супа

Новости онлине

04. 11. 2024. у 18:30

Ову укусну супу од кромпира и јогурта можете припремити за мање од пола сата, а ако волите супе ова би вам могла постати омиљена.

ЈЕДНОСТАВНА И УКУСНА: Турска кромпир супа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кромпира
  • 1 лук
  • 3 чена белог лука
  • 2 кашике уља
  • 1 литар темељца по жељи (може и на коцкице)
  • 100 грама грчког јогурта
  • 1 кашика брашна
  • 1 жуманце
  • 1 прстохват љуте паприке

Припрема:

Огулите и исецкајте кромпир на коцкице. Црни и бели лук ситно исецкати. У шерпи загрејте уље и продинстајте лук и бели лук, додајте кромпир, смањите ватру и наставите да динстате 2 до 3 минута, док кромпир мало не порумени.  Све подлијте темељцем по жељи и оставите да се кува око 10 минута, док кромпир не омекша.
У чинији помешајте јогурт, млевену љуту паприку, брашно и жуманце и додајте у супу и наставите да мешајте док не постане густа. 

(Index.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ОСИГУРАЈМО ВАШ УСПЕХ ЗАЈЕДНО!