СТАЛНО СТЕ УМОРНИ, " ЛОМИ" ВАС ПРЕХЛАДА? Чорбаста супа од купуса помоћи ће да се брже опоравите

Новости онлине

29. 10. 2024. у 20:36

Једноставна супа од купуса може се лако обогатити ако додате још неки омиљен састојак - и, сваки пут, биће другачија!

СТАЛНО СТЕ УМОРНИ,  ЛОМИ ВАС ПРЕХЛАДА? Чорбаста супа од купуса помоћи ће да се брже опоравите

Foto: Shutterstock


Састојци:
  • 1/2 главице купуса
  • 1 главица лука
  • 2 кашике сувог поврћа
  • 1 л воде
  • 1 коцка за супу
  • 200 гр парадајза из конзерве
  • 1 лист лорбера
  • 3 кашике уља
  • 2 чена белог лука
  • со и бибер

Припрема:

Очистите лук и исецкајте га ситно па га мало продинстајте додајући врућу воду.

Купус исеците на шире траке и прелијте врелом водом а после десетак минута оцедите и сипајте преко лука. Динстајте десетак минута док купус не изгуби чврстину.

Долијте воду, коцку за супу и исецкани конзервисани парадајз. Додајте и течност из конзервисаног парадајза. (Ако све буде превише кисело, на крају додајте мало шећера у супу.) Убаците ловоров лист, сушено поврће и бели лук уцело и кувајте супу око пола сата па дотерајте укус по жељи.

Напомена: ову супу можете обогатити састојцима по жељи. Укусна је ако у њој скувате и мало исецканих шампињона, одлично се слаже са димљеним кобасицама.

(lepaisrećna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)