МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Кремаста салата са јајима и ситним белим сиром
Кремаста салата са јајима и ситним белим сиром идеална је за ужину или главни оброк, а можете да је једете уз тостирани хлеб.
Састојци:
- 8 великих јаја
- 180 г ситног белог сира
- 2 кашичице сенфа
- 3 кашике свеже мирођије, сецкане
- 1,5 кашике свежег влашца сецканог
- 1-2 кашике ситно исеченог црвеног лука
- 1 кашичица лимуновог сока
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1/8 кашичице соли или по укусу
- 1/4 кашичице црног бибера или по укусу
Припрема:
За салату прво припремите тврдо кувана јаја. Ставите јаја у лонац са хладном водом која покрива јаја око центиметар изнад. Када вода почне да кључа, искључите ватру, поклопите и оставите да се кувају 11-12 минута. Када се охладе, очистите јаја и насеците их. У међувремену изблендирајте сир, док смеса не постане кремаста. У посуди помешајте сир, сенф, мирођију, влашац, црвени лук, лимунов сок, со и бибер. Мешајте док се не сједине. Умешајте у смесу јаја и сервирајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈЛЕПША ФРАНЦУСКА САЛАТА, КОЈУ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Сви ће вам тражити овај рецепт
18. 10. 2024. у 15:04
САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом
04. 10. 2024. у 11:00
(МАПА) РУСИ СИЛОВИТО НАДИРУ: Нису оволико напредовали од првих дана рата - заузели територију величине Сингапура
РУСКА војска је у новембру остварила напредак од 725 квадратних километара, што је највећи напредак у једном месецу још од марта 2022. и првих недеља рата, према анализи агенције АФП заснованој на подацима америчког Института за проучавање рата (ISW).
02. 12. 2024. у 16:10
ШОЛЦ САМ ВУКАО ТАЈАНСТВЕНИ ПРТЉАГ: Више од доласка у Кијев јавност занима - Шта то има у коферу? (ФОТО/ВИДЕО)
ОД САМОГ доласка Олафа Шолца у Кијев, јавност је више заинтригирало то што је немачки канцелар из воза у главном граду Украјине изашао тако што је сам "вукљао" лични пртљаг.
02. 12. 2024. у 15:51
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)