ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу

Новости онлине

17. 10. 2024. у 14:32

Чорба је увек добродошла у јеловнику, а ова се може јести и као главно јело.

ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г јунетине
  • 1 црни лук
  • 1 чен белог лука
  • 2 шаргарепе
  • 3 кромпира
  • 1 целер са листовима
  • 100 мл сока од парадајза
  • 1 кашичица исецканог свежег першуна

Припрема:

Црни и бели лук и целер исецкајте на коцкице и продинстајте на загрејаном уљу. Посолите мало па додајте месо исецкано на комаде величине залогаја. Динстајте док не потамни. Очишћену шаргарепу исеците на колутове, а кромпир на четвртине и додајте у месо. Динстајте два минута па додајте два литра вруће воде и сок од парадајза. Оставите да се крчка полупоклопљено на тихој ватри док месо не омекша. Ако је потребно, додајте још вруће воде. Додајте по потреби још соли и бибера. Готову чорбу поспите першуном.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!