САЛАТА ОД ПЕЧЕНИХ КРОМПИРА СА КИСЕЛИМ КРАСТАВЧИЋИМА И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Кад је будете пробали, заборавићете све друге салате
Ова салата је препуна укуса и савршено ће да се уклапа уз неко друго јело, као прилог, или пак можете да је једете саму.
Састојци:
- 1 кг кромпира, цели и неољуштени
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица морске соли
- ½ кашичице свеже млевеног црног бибера
- 125 г сецканих киселих краставаца
- ¼ црвеног лука, око 60 г, ситно исецканог
- 60 г целера, око 2 штапа, ситно исецканог
- 30 г свеже мирођије, сецкане, плус још за украшавање
- 1 ½ кашике капара, сецканих
- 30 мл мајонеза
- 1 ½ кашика сенфа
Припрема:
За ову салату загрејте рерну на 232 °С. Ставите воду да прокључа и додајте 1 кг кромпира. Вратите да проври и лагано крчкајте 25-30 минута, или док кромпир не омекша и може лако да се прободе ножем. Тачно време ће се разликовати у зависности од величине кромпира.
Кромпир добро оцедите и пребаците у плех обложен папиром за печење. Користите дно тегле да нежно разбијете, односно притиснете, смрвите, сваки кромпир на равномерну дебљину од 1,5 цм. Изломљен кромпир покапајте уљем и зачините половином соли и бибера. Пеците на 232 °C 15 минута. Преокрените кромпир и другу страну покапајте уљем, а затим зачините преосталом сољу и бибером. Пеците још 12-15 минута, или док кромпир не постане хрскав и златан на ивицама. Извадите из рерне и оставите да се охладе, а затим их пребаците у посуду за мешање.
У чинију додајте преостале састојке за салату: киселе краставце, лук, целер, мирођију и капаре. У малој посуди помешајте мајонез и сенф. Прелијте салату дресингом и лагано промешајте да се сједини. Кромпир ће се лагано распасти док мешате, што је савршено за текстуру. Украсите са још капара по жељи и уживајте!
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
28. 09. 2024. у 07:00
КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт
27. 09. 2024. у 08:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)