ТУРСКА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И ЛИМУНОМ: Супа која ће вам ојачати организам

Новости онлине

28. 09. 2024. у 11:00

Почиње сезона вируса и грипа и време је ојачате свој имунитет природним путем. Супе и чорбе су идеалне за то и зато вам предлажемо да испробате турску супу са лимуном и ћуретином.

ТУРСКА СУПА СА ЋУРЕТИНОМ И ЛИМУНОМ: Супа  која ће вам ојачати организам

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 1 црни лук
  • 3 чена белог лука
  • 1 кашичица млевене куркуме
  • 1/2 кашичице млевеног кима
  • 1/2 кашичице млевеног ђумбира
  • 1,2 л пилећег бујона
  • кора лимуна
  • 1/2 до 1 шоље јечма (више јечма ће дати гушћу супу)
  • 2 шоље куване ћуретине
  • 2 кашике лимуновог сока
  • 1/4 шоље першуна
  • 1/4 шоље коријандера

Припрема: 
Исецкајте црни и бели лук и пропржите. Прво пропржите црни, па када омекша додајте бели. Затим додајте куркуму, ким, ђумбир и со. Сипајте бујон, корицу лимуна, па када проври додајте јечам. Крчкајте лагано док се јечам не скува, око 20-30 минута. У шерпи скувајте ћуретину или пилетину. Када јечам буде готов додајте секцано месо, лимунов сок, сецкани першун и коријандер. Посолите и побиберите. Још пар минута кувајте. Уклоните кору лимуна пре сервирања. 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ШОКАНТНА, НИСАМ ТО ОЧЕКИВАО: Чувени тенисер забринут због Јаника Синера