САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
Сервира се уз фета сир и прелив са сенфом.
Састојци:
- 270 г батата, ољуштеног и исеченог на коцке од 2,5 цм
- 425 г сочива
- 3 кашике сецканог першуна
- 60 г фета сира
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- 1½ кашика сенфа
- 1 мали чен белог лука, нарендан
- 1 кашичица млевеног кима
- 1 кашичица паприке
- ½ кашичице соли
- ⅛ кашичице бибера
Припрема:
Како бисте направили салату загрејте рерну на 200°С. Ољуштите и исецкајте батат на коцкице од 2,5 цм и ставите их у плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља, 2 прстохвата соли и прстохватом бибера и пеците 20 до 30 минута или док не омекша.
Сочиво из конзерве оцедите и исперите. За прелив у малој чинији умутите 3 кашике маслиновог уља, 2 кашике свежег лимуновог сока, 1½ кашику сенфа, 1 мали чен белог лука (ренданог), 1 кашичицу кима, 1 кашичицу паприке, ½ кашичице соли и бибера, док се све добро не сједини.
У већу чинију додајте печени кромпир, сочиво, прелив, 3 кашике першуна и мешајте док се не сједини. Пробајте и прилагодите зачине пре сервирања. По жељи, додајте измрвљен фета сир.
(stvar ukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем
18. 09. 2024. у 10:00
РУСКА САЛАТА У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Овако направљена лепша је од мрсне
16. 08. 2024. у 14:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)