САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
Сервира се уз фета сир и прелив са сенфом.
Састојци:
- 270 г батата, ољуштеног и исеченог на коцке од 2,5 цм
- 425 г сочива
- 3 кашике сецканог першуна
- 60 г фета сира
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- 1½ кашика сенфа
- 1 мали чен белог лука, нарендан
- 1 кашичица млевеног кима
- 1 кашичица паприке
- ½ кашичице соли
- ⅛ кашичице бибера
Припрема:
Како бисте направили салату загрејте рерну на 200°С. Ољуштите и исецкајте батат на коцкице од 2,5 цм и ставите их у плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља, 2 прстохвата соли и прстохватом бибера и пеците 20 до 30 минута или док не омекша.
Сочиво из конзерве оцедите и исперите. За прелив у малој чинији умутите 3 кашике маслиновог уља, 2 кашике свежег лимуновог сока, 1½ кашику сенфа, 1 мали чен белог лука (ренданог), 1 кашичицу кима, 1 кашичицу паприке, ½ кашичице соли и бибера, док се све добро не сједини.
У већу чинију додајте печени кромпир, сочиво, прелив, 3 кашике першуна и мешајте док се не сједини. Пробајте и прилагодите зачине пре сервирања. По жељи, додајте измрвљен фета сир.
(stvar ukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем
18. 09. 2024. у 10:00
РУСКА САЛАТА У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Овако направљена лепша је од мрсне
16. 08. 2024. у 14:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)